Cine ar profita de pe urma perpetuării purtării măștilor medicale anti COVID

by | 12 May 2021 | Red Pill

Cred că există o mulțime de oameni care sunt încă confuzi cu privire la măști. Am fost și eu în această situație, până când mi-am dat seama că măștile nu erau legate de oprirea răspândirii COVID sau a oricărui alt virus. În schimb, acestea oferă avantaje concrete pentru diferite grupuri de oameni.

De luni de zile, am încercat să-mi dau seama cum oamenii ar putea fi atât de ignoranți. Folosirea măștilor de pânză pentru a încetini traiectoria unui virus aerian este echivalentul utilizării unui gard cu lanț la inundații. Este ridicol să te gândești chiar. Măstile chirurgicale protejeaza împotriva COVID într-o mare măsura, dar e inutil să o porți dacă ești singur (ca Barna în vârf de munte) sau dacă distanța nu se poate păstra (metrou, tren, piețe etc). Iar dacă numărul infectărilor scade drastic (ca acum) și avem din ce în ce mai mulțî vaccinați, de ce să mai porți mască în exterior? La interior mai are logică.

Cine beneficiază de pe urma faptului că toată lumea poartă măști

Profesorii beneficiază de măști. Salariile au mers înainte fără diminuări chiar dacă nu au ținut ore anul trecut o perioadă. Unii au primit laptopuri sau tablete de la ministrer sau sponsori pentru a preda iar școlile au primit tot soiul de fonduri pentru igienizare dar și pentru dotări pe care altfel nu le-ar fi visat. Apoi, oricât s-ar văita, e mai ușor sa predai online, câștigi timp și cheltui mai puțin. S-au acordat și de sporuri pentru covid pentru perioada stării de alertă. Deci, logic, ai criză, ai bani!

Știu din experiență că există un singur motiv pentru care un angajat poate refuza să-și facă treaba și să nu fie destituit pentru insubordonare. Motivul este dacă angajatul se teme pentru siguranța sa. Atunci rezilierea nu mai este o opțiune. Dacă angajații refuză să-și facă treaba sau amenință să refuze să-și facă treaba din motive de siguranță, atunci este posibilă o renegociere.

Asistentele, medicii și paramedicii beneficiază și de măști. Primesc plăți de risc pentru expunerea crescută la virusul mortal. Multe spitale au proceduri care limitează personalul să meargă în diferite zone pentru a ajuta la menținerea eventualelor focare minime. Acest lucru necesită mai mult personal, ceea ce înseamnă o scădere a cerințelor de muncă ale fiecărui cadru medical. PLus că numărul pacienților cu alte probleme decât covid a scăzut drastic de un an dar personalul medical a fost platit în continuare. Plata pericolului plus o sarcină mai mică este egală cu cadre medicale fericite. Le plac măștile. Doar la ATI situația a fost diferită deși nu avem date privind pacienții non-covid (dacă au scăzut drastic față de anii trecuți).

Medicii beneficiază de măști. Mulți medici își văd acum pacienții pe ecranul computerului în cadrul întâlnirilor Zoom. Datorită măștilor, nici măcar nu trebuie să fie în aceeași cameră cu pacienții lor. Imaginați-vă toată acea hârtie albă care nu trebuie înlocuită pe mesele de examinare. Nu mai există deranjul deplasării, timpul pierdut pe drum, banii de benzină, prânz, haine, etc. Plus că eficiența unei întâlniri online e mai mare, timpul alocat unui pacient e redus. Nu conversezi nimicuri, nu atingi, timp câștigat!

Șomerii se bucură de beneficiile impunerii de măști. Cu condiția ca oamenii să fie în continuare speriați de COVID – atât de speriați că trebuie să poarte măști – indemnizațiile de șomaj se prelungesc. Dacă domeniul tău de activitate e afectat primești 75% șomaj tehnic și stai acasă. Adică un concediu foarte lung platit de stat.  Șomerii nu vor ca măștile să meargă nicăieri.

Din motive evidente, hoților le plac foarte mult măștile. Nici nu merită să comente căt de ușor e să furi în spatele unei măsti.

Big Tech beneficiază din greu. Când oamenii se sperie, rămân acasă mai mult decât de obicei. Măștile îi țin pe oameni speriați. Jeff Bezos (Amazon) a câștigat 13 miliarde de dolari într-o singură zi datorită măștilor. Google și Facebook și-au triplat profiturile din publicitate, Netflix a câștigat 37 milioane de abonați.

Mass-media obișnuită a câștigat banii datorită măștilor. în pandemie, audiențele au fost enorme la posturile de știri și în online. Dacă nu ar fi această boală și veșnicul subiect – măștile, oamenii s-ar putea să nu se uite la fel de mult la televizor și, în schimb, să înceapă din nou să ducă o viață regulată. Asta ar însemna că mass-media ar pierde veniturile din publicitate. Deci măștile și frica să fie permanente!

Și cea mai importantă categorie care beneficiază de prelungirea la infinit a acestei crize: politicienii. Pur și simplu refuz sa mai comentez toate devierile de la democrație făcute de acești Wannabe Dictators. Toate visurile umede legate de controlul cetățenilor li s-au adeverit.

Prea mulți oameni beneficiază într-un fel sau altul de păstrarea măștilor pe fiecare față și de aceea măștile sunt încă aici. Nu a fost niciodată vorba doar despre un virus.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading