Critici neașteptate pentru campania „înșelătoare” de vaccinare cu doze booster

by | 25 Jan 2023 | Red Pill

În mass-media din SUA, valul pare să se întoarcă. Chiar și Wall Street Journal critică acum aspru campania „înșelătoare” de vaccinare cu doze booster a guvernului SUA și a producătorilor de vaccinuri.

În ultimii doi ani, mass-media a fost ocupată să contribuie la campania de vaccinare împotriva Covid-19, respingând criticii constrângerii guvernamentale, în privință carantinării dar și a vaccinării. Dar, între timp, pare să aibă loc măcar o reconsiderare parțială.

Exemplul de acum, Wall Street Journal. Acolo, editorul Allysia Finley a atacat acum brusc producătorii de vaccin – Pfizer și Moderna – din cauza campaniei lor de vaccinare suplimentară „înșelătoare” . Ea acuză guvernul SUA că „a făcut pasul fără precedent de a aproba ca producătorii de vaccinuri să le producă și să le recomande fără a avea date care să le susțină siguranța sau eficacitatea”.

Finley s-a plâns public de un anunț radio sponsorizat de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, care spunea că, dacă ai avut Covid, poți să te infectezi din nou cu simptome mai grave. Noile boostere bivalente ar crește protecția.

„Aceasta este o publicitate înșelătoare”, a spus Finley.

Pentru că există trei probleme științifice. Virusul suferă mutații mai repede decât pot fi actualizate vaccinurile, apoi protecția cu anticorpi dispare după doar câteva luni – iar vaccinurile au antrenat sistemul imunitar uman să reacționeze la tulpina originală Wuhan, motiv pentru care nu poate neutraliza noile variante.

Ea subliniază, de asemenea, că sunt studii care afirmă că noile boostere bivalente nu au un efect protector suplimentar în comparație cu formulele originale. După cum scrie ea:

„Autorii observă că amprenta imună „ar putea reprezenta o provocare mai mare decât se crede în prezent pentru a induce imunitate robustă împotriva variantelor SARS-CoV-2 ”. Acest lucru nu se aplică doar vaccinurilor Covid sau ARNm, deși rapelul poate crește efectul. Când intrăm în contact pentru prima dată cu gripa în copilărie – fie prin infecție, fie prin vaccinare – aceasta afectează răspunsul nostru viitor la diferite tulpini.”

Asta înseamnăc ă cei care nu au intrat încă în contact cu virusul și li s-a administrat vaccinul experimental, de exemplu, au celulele B ale sistemului imunitar (așa-numitele celule de memorie) antrenate pe virusul Wuhan. În același timp, conform unui alt studiu , acestea arată o reacție mai scăzută a anticorpilor la alte variante.

Cu toate acestea, cele două studii menționate de Finley contrazic complet afirmațiile făcute de Pfizer și Moderna. Jurnalista conchide:

„Producătorii de vaccinuri și-au conceput studiile în așa fel încât să obțină rezultatele dorite. Oficialii din domeniul sănătății nu au ridicat o sprânceană, dar de ce ar face-o? Ei au un interes personal în promovarea vaccinurilor bivalente.”

Și nu numai: nu au existat nici măcar serii mici de teste clinice înainte ca vaccinurile să fie distribuite – pentru că administrația Biden a făcut eforturi pentru o distribuție rapidă, necontând siguranța și eficiența..

Chiar dacă Wall Street Journal este departe de a fi pregătit să abordeze subiectul vaccinărilor împotriva Covid-19 în mod cuprinzător și, de asemenea, să abordeze numărul mare de cazuri cu efecte secundare grave și decese legate de vaccinurile anti-Covid.

Etichete: vaccin

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading