Cum a scăpat de pandemie un stat cu o rata de vaccinare de doar 11,4%?

by | 7 Oct 2021 | Red Pill, Sănătate

Uttar Pradesh este un stat din nordul Indiei cu o populație de 200 de milioane de locuitori, fiind cel mai populat stat din India, dar și cea mai populată unitate sub-națională din lume. În data de 7 mai 2021, Organizația Mondială a Sănătății  a publicat pe site-ul propriu povestea de succes a acestui stat în combaterea pandemiei COVID-19 (detalii). La acea dată, tulpina indiană făcea deja ravagii peste tot în lume, inclusiv în Marea Britanie si Israel, care deja aveau o rată consistentă de vaccinare a populației.

Strategia guvernului Uttar Pradesh a fost fundamental diferită față de cea aplicată în statele nord atlantice, care, conform recomandărilor FDA sau EMA, s-au concentrat aproape exclusiv pe atingerea unei rate cât mai mare de vaccinare a populației.

În Uttar Pradesh, guvernul a organizat  nu mai puțin de 141.610 echipe  sanitare,  coordonate și monitorizate de 21.241 de supervizori. Scopul a fost ca echipele sanitare să acopere, într-o campanie din ușă-în-ușă, toate zonele rurale, respectiv toate cele 97.941 de comune situate în cele 75 de districte ale statului. Timpul dedicat acestei campanii a fost de numai 5 zile!

Fiecare echipă a fost compusă din două persoane, care au vizitat fiecare gospodărie din zona care îi era arondată. Pentru fiecare localnic care prezenta simptome de COVID-19 se făcea un test rapid antigen. Cei cu test pozitiv erau imediat izolați și primeau un kit de medicamente cu indicațiile medicale pentru administrare. Tot la fața locului, se făcea imediat o anchetă epidemiologică prin care erau identificați contacții celor infectați. Acestora li se făceau, tot la domiciliu, teste RT-PCR, care erau procesate de o echipă mobilă rapidă. Pe fiecare sector, din fiecare district, guvernul a alocat câte două astfel de echipe mobile în acest scop.

Ministerul Sănătății a organizat la nivelul fiecărei regiuni câte un call-center de unde erau sunați, în fiecare zi, toți pacienții izolați la domiciliu din zona respectivă. Dacă în cazul unui pacient se constatata o înrăutățire a stării de sănătate, acesta era imediat transferat la cel mai apropiat spital.

Organizația Mondială a Sănătății, care s-a implicat direct cu asistență pentru acest proiect, a prezentat cazul ca pe un exemplu de succes, dar nu a precizat ce medicamente conținea kitul oferit persoanelor infectate.

Costul unui asemenea kit este de doar 2,65 dolari si conține pastile cu Zinc, Doxicilină și Ivermectină, precum și instrucțiunile de aplicare a tratamentului care dura 10 zile. (Detalii)

Rezultatul campaniei: eradicarea pandemiei de COVID-19, în pofida unei rate de vaccinare de trei ori mai mică decât cea din România!

În momentul de față, persoanele vaccinate cu schema completă reprezintă 11,4% din cele 200 de milioane de locuitori ai statul Uttar Pradesh, cu mult sub media națională a Indiei, de 18,4%. În data de 7 octombrie 2021, conform datelor guvernamentale, au fost înregistrate 149 de cazuri noi și 13 decese provocate de virusul SARS-CoV-2. 

Concluzia care se desprinde de aici este că vaccinarea anti-covid nu este în niciun caz SINGURA cale de ieșire din pandemie. Deși are beneficii certe în reducerea riscului individual de deces, vaccinarea nu poate opri transmiterea virusului în comunitate, deci nu poate fi considerată O CALE și, cu atât mai puțin SINGURA cale de ieșire din pandemie, cum susține retorica oficială. 

Este deci de neînțeles încăpățânarea autorităților din România, dar și din SUA sau alte state UE, de a exclude orice altă cale de combatere a pandemiei, în afara de vaccinare.

Evident, campania de succes din Uttar Pradesh, India, a presupus un efort uriaș în plan logistic, uman și de organizare, ceea ce, trebuie să recunoaștem, nu caracterizează autoritățile din România care au pus accentul mai mult pe restricții și sancțiuni împotriva cetățenilor. E mai ușor să închizi și să sancționezi, decât să previi și să organizezi acțiuni precum cele din statul indian…

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading