Expert la Bloomberg TV: Toată planeta crede că americanii au distrus gazoductele

by | 6 Oct 2022 | Red Pill

În timpul unui interviu pentru Bloomberg TV, invitatul Jeffrey Sachs a atribuit atacul asupra gazoductelor Nord Stream Statelor Unite, punând la punct povestea că incidentul a fost propagat de Rusia lui Putin.

Sachs – directorul Centrului pentru Dezvoltare Durabilă de la Universitatea Columbia și Președintele Rețelei de Soluții pentru Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite (ONU) – a făcut afirmația în timpul unei apariții pe 3 octombrie.

„Aș paria că a fost o acțiune din SUA, poate din SUA și Polonia”, a început el, înainte ca gazda să intervină, întrebându-l pe Sachs ce dovezi avea pentru a-și susține teoria.

„Ei bine, în primul rând, există dovezi radar directe că elicoptere americane, elicoptere militare care au sediul în mod normal în Gdańsk se învârteau peste această zonă. Avem și amenințările din partea Statelor Unite la începutul acestui an că într-un fel sau altul vom pune capăt Nord Stream”, a început el.

„Avem, de asemenea, o declarație remarcabilă a secretarului [Antony] Blinken vinerea trecută la o conferință de presă și el spune că „aceasta este, de asemenea, o oportunitate extraordinară”. Ne pare rău, este un mod ciudat de a vorbi dacă ești îngrijorat de atacul asupra infrastructurii internaționale de importanță vitală”, a adăugat Sachs.

Intrevenția expertului a creat stupoare în studio gazda emisiunii neștiind cum să-l întrerupămai repede. Ulterior video-ul emisiunii a fost șters de pe site-ul Bloomberg.

Navele militare americane se aflau în zona gazoductelor

Un detașament de nave marinei americane condus de nava universală de asalt amfibie USS Kearsarge cu câteva zile în urmă se afla în Marea Baltică. Era la 30 km de locul presupusului sabotaj pe gazoductul Nord Stream-1 și la 50 km de firele gazoductului Nord Stream-2.

Urmăriți întregul fir narativ despre prezența americană în zona exploziilor conductelor pe Twitter:

Remarcile lui Blinken făcute în timpul unei conferințe de presă din 30 septembrie cu ministrul canadian de externe Mélanie Joly, unde secretarul de stat al SUA a subliniat în mod repetat „oportunitatea” oferită de atacurile conductelor:

„Și, în cele din urmă, aceasta este și o oportunitate extraordinară. Este o oportunitate extraordinară de a elimina odată pentru totdeauna dependența de energia rusă și, astfel, de a îndepărta lui Vladimir Putin armonizarea energiei ca mijloc de a-și promova planurile imperiale. Este foarte semnificativ și oferă o oportunitate strategică extraordinară pentru anii următori.”

Jeffrey Sachs și-a susținut ipoteza, adăugând:

„Deci, știu că acest lucru este contrar narațiunii noastre, nu ai voie să spui aceste lucruri în Occident, dar peste tot în lume când vorbesc cu oamenii, ei cred că SUA au făcut-o.”

„Apropo, chiar și reporterii din ziarele noastre care sunt implicați îmi spun în privat „da, bineînțeles”, dar nu apare în mass-media”, a conchis el înainte ca gazda să-l întrerupă spunând „nu vreau să intru într-o discuție despre ce s-a întâmplat sau nu”.

Etichete: SUA | urmări război

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading