Google se confruntă cu un proces de 5 miliarde USD pentru urmărirea utilizatorilor în modul incognito

by | 14 Apr 2021 | Red Pill

Google va trebui să se confrunte cu un proces de acțiune colectivă, în care se solicită despăgubiri  de 5 miliarde USD inițiat în California, potrivit căruia compania spionează utilizatorii în timp ce aceștia se află în „modul incognito” In browserul Chrome, după ce cazul nu a fost respins. În iunie, trei utilizatori Google au depus o reclamație susținând că compania operează o „afacere de urmărire a datelor omniprezentă” și că continuă să colecteze istoricul navigării și alte date despre activitatea web chiar și în timp ce modul de navigare „incognito” este utilizat. Aceștia susțin că, chiar și după ce utilizatorii Chrome dezactivează colectarea datelor, alte instrumente Google utilizate de site-urile web pot colecta în continuare datele utilizatorilor.

Google a spus că modul „incognito” permite utilizatorilor să nu aibă istoricul de navigare salvat pe dispozitiv, dar că este clar afirmat că datele lor pot fi colectate în continuare de site-uri web. Un judecător federal a respins săptămâna trecută cererea Google de a anula procesul.

„Instanța concluzionează că Google nu a notificat utilizatorii că Google se implică în presupusa colectare de date în timp ce utilizatorul se află în modul de navigare privată”, a declarat judecătoarea districtuală SUA Lucy Koh în San Jose, California.

Tacticile Google nu permit unui utilizator să rămână privat, chiar și în modul privat, conform reclamației.

„Google știe cine sunt prietenii tăi, care sunt hobby-urile tale, ce îți place să mănânci, ce filme vizionezi, unde și când îți place să te oprești, care sunt destinațiile tale preferate de vacanță, care este culoarea ta preferată și chiar cea mai intimă și lucruri potențial jenante pe care le faci pe internet – indiferent dacă urmezi sfaturile Google de a-ți păstra activitățile „private”, se spune în plângere.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că compania va continua să lupte împotriva acestor afirmații.

„Respingem cu tărie aceste afirmații și ne vom apăra cu putere împotriva lor”, au spus ei. „Modul incognito din Chrome vă oferă opțiunea de a naviga pe internet fără ca activitatea dvs. să fie salvată în browser sau dispozitiv. După cum afirmăm în mod clar de fiecare dată când deschideți o filă incognito nouă, site-urile web pot colecta informații despre activitatea dvs. de navigare în timpul sesiunii dvs. ”

Gigantul tehnologic a declarat că utilizatorii Chrome au fost de acord cu politica sa de confidențialitate, care prevede aceste practici de colectare a datelor.

„Google precizează, de asemenea, că„ incognito ”nu înseamnă„ invizibil ”și că activitatea utilizatorului în timpul sesiunii respective poate fi vizibilă pentru site-urile pe care le accesează și pentru orice servicii de analiză terță parte sau de servicii publicitare pe care le utilizează site-urile web vizitate”, a declarat reprezentantul Google în dosarul instanței.

Acest proces vine la puțin timp după ce Google a spus că va începe procesul de eliminare treptată a cookie-urilor de la terțe părți care servesc pentru a ajuta agenții de publicitate să urmărească utilizatorii de pe internet. De asemenea, compania a promis că nu va introduce noi instrumente de urmărire web după acest proces.

Google se confruntă, de asemenea, cu o serie de procese antitrust în SUA cu privire la monopolul motorului de căutare al companiei.

În decembrie anul trecut, 38 de state americane au depus o plângere antitrust, după ce 11 state au intentat un proces similar în octombrie.

Procesul susține că Google și-a „menținut, abuzat și extins în mod intenționat” puterea de monopol de căutare prin eliminarea rivalilor prin tactici precum acorduri de distribuție excludente cu dezvoltatorii de telefoane și controlul său strict asupra instrumentului Search Advertising 360.

„Prin acțiunile anticoncurențiale ale Google, aceștia și-au protejat monopolurile generale de căutare și i-au exclus pe rivali, privând consumatorii de avantajele alegerilor competitive, prevenind inovația și subminând noua intrare sau extindere”, a declarat procurorul general al Colorado, Phil Weiser, liderul coaliției.

„Acest proces urmărește restabilirea concurenței.”

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading