În loc să combată pandemia, Certificatul verde digital se transformă într-un factor de risc pentru sănătatea publică

by | 21 Sep 2021 | Red Pill

Israelul este în prezent cel mai mare laborator experimental din lume pentru evaluarea tratamentului genic cu așa-numite vaccinuri anti-Covid. Este printre primele state din lume care a început vaccinarea și tot printre primele țări care au depășit pragul de 70% al „imunizări colective”. Cu toate acestea, cu câteva zile în urmă, Israelul ajunsese să aibă cea mai mare rată de infectare din lume, peste 1.000 de cazuri zilnice noi la 1 milion de persoane!  Dacă ar fi să extrapolăm la populația României, ar însemna să înregistrăm zilnic peste 20.000 de cazuri noi! Care este explicația pentru acest eșec al Israelului?

Aici aproape întreaga populație a fost imunizată cu vaccinul Pfizer ceea ce face ca datele statistice să fie suficient de omogene pentru a trage primele concluzii.  Potrivit rapoartelor oficiale din Israel, odată cu răspândirea tulpinii Delta, eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva cazurilor simptomatice a scăzut la 39%. Protecția împotriva infecției scade dramatic, la numai 16%, după primele 6 luni de la administrarea celei de-a doua doze. (Detalii). În urma analizei datelor din Israel, autoritatea de reglementare din SUA, Food and Drug Administration, a respins autorizarea celei de-a treia doze pentru întreaga populație, fiind aprobată doar pentru persoanele cele mai vulnerabile.

Abordarea este diametral opusă în Uniunea Europeană care pune presiune pe creșterea ratei de vaccinare, inclusiv cu administrarea celei de-a treia doze. Surse bine informate vorbesc despre o presiune directă făcută de la nivelul Comisiei Europene asupra liderilor politici din statele cu rată mică de vaccinare (inclusiv România) pentru impunerea vaccinării prin toate formele posibile. De aici și graba autorităților din țara noastră pentru introducerea certificatului verde în activitățile cotidiene (nu doar pentru călătorii, cum fusese convenit când s-a dat votul în Parlamentul European). S-a sărit chiar peste obligația constituțională ca reglementarea să fie făcută prin lege, adoptată în Parlament, mergându-se pe emiterea unei hotărâri de guvern, cu riscul contestării și anulării acestor prevederi.

Dacă însă privim la evoluțiile din Israel, totul pare o nebunie. Certificatul verde digital, impus deja în multe state UE, sporește riscurile de sănătate publică, în loc să le diminueze. Paradoxal, cele mai afectate sunt chiar persoanele vaccinate! Acestea beneficiază de libertate totală de circulație timp de un an de la schema completă de vaccinare, deși datele din Israel arată că după 6 luni nu mai au protecție nici în privința infectării, nici în privința formelor severe ale bolii. După 6 luni, persoanele infectate nu doar că devin agenți ai pandemiei, dar riscă să facă forme severe ale bolii. Bazându-se pe mesajul inoculat luni de zile că vaccinul te protejează de formele grave ale bolii, cei vaccinați lasă garda jos, circulă nestingheriți, merg și se înghesuie la nunți și concerte, nu se mai testează dacă apar simptome, iar în final ajung în spitale cu forme grave ale bolii. Ieri, la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, erau trei pacienți cu schema completă de vaccinare. Toți trei își administraseră cea de-a doua doză cu mai mult de șase luni în urmă! Au mizat probabil pe faptul că sunt protejați, din moment ce certificatul verde avea în cazul lor o valabilitate de 1 an de zile.

Treptat, toată propaganda guvernamentală care ne-a inoculat atâta timp mesaje de genul „vaccinul e singura cale”, „vaccinul este sigur”, „vaccinul te protejează de formele grave ale bolii” etc. începe să producă din ce în ce mai multe victime colaterale. Rămâne întrebarea: cine va răspunde pentru aceste victime?

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading