Israel: Dovezi copleșitoare ale legăturilor dintre ONG-urile finanțate de UE și terorism

by | 6 Feb 2023 | Red Pill

Un nou raport publicat recent, 1 februarie, de institutul de cercetare ONG Monitor din Ierusalim, a găsit „dovezi copleșitoare ale legăturilor dintre șapte ONG-uri palestiniene și Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP)”, organizație recunoscută ca teroristă nu numai de Israel, ci de majoritatea țărilor occidentale, inclusiv de UE și SUA.

Cu toate acestea, oficialii UE și mai multe guvernele care finanțează aceste organizații, au susținut că nu au primit nicio informație credibilă care să lege ONG-urile de vreo organizație teroristă. Dar acum, documentația extinsă prezentată de raportul de 85 de pagini al ONG Monitor face aceste legături clare, se arată în comunicatul de presă.

Raportul a identificat cel puțin 50 de oficiali ai ONG-urilor având legături cu Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP), inclusiv persoane care au fost condamnate pentru că au participat la planificarea sau executarea atacurilor teroriste. În timp ce raportul se concentrează în principal pe cele șapte ONG-uri în cauză – dintre care cinci au legături foarte vizibile cu FPEP – Addameer, Al-Haq, Bisan, Defense for Children International–Palestine (DCIP), Union of Agricultural Work Committees (UAWC) and Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC) – NGO Monitor a identificat, de asemenea, o altă rețea de treisprezece ONG-uri palestiniene cu legături FPEP care operează în Cisiordania și Gaza, care au primit peste 200 milioane euro asistență în ultimul deceniu.

Deși oficialii UE au ezitat să recunoască legătura dintre aceste ONG-uri și FPEP, acest lucru nu este valabil pentru toate țările europene. Anul trecut, Olanda a anunțat că pe baza unui audit de 18 luni, a identificat 34 de persoane care dețineau funcții atât în UAWC cât și în Frontul Popular, anulând contractul de ajutorare cu UAWC. În mod similar, cinci instituții financiare — inclusiv American Express, Visa și Mastercard — au oprit donațiile online către aceste ONG-uri din cauza preocupărilor legate de activități teroriste.

Oficialii UE nu au comentat încă aceste constatări rezultate din raport. Dacă Uniunea Europeană ar recunoaște validitatea acestor dovezi, orice fonduri care vin de la Bruxelles ar dispărea rapid. Potrivit Comisiei Europene, „normele [UE] fac ca entitățile, persoanele sau grupurile afiliate, cu legături sau care sprijină organizațiile teroriste sunt incompatibile cu finanțarea UE”.

Înainte de publicarea acestui raport, Tel Aviv a simțit că Bruxelles-ul ignora în mod deliberat dovezile care îi sunt furnizate pentru a evita abordarea acestei probleme. Raportul actual al ONG Monitor nu se bazează pe informații secrete, așa că UE va trebui să o abordeze în cele din urmă. După cum a spus profesorul Gerald Steinberg, președintele ONG Monitor:

Când oficialii europeni spun că nu văd „nicio dovadă” a legăturilor dintre ONG-uri si terorism, ei ignoră numeroase exemple ușor verificabile. Chiar și fără informații secrete, raportul ONG Monitor prezintă informații clare, open-source, care dezvăluie în mod clar legăturile dintre FPEP și ONG-urile finanțate din Europa. În loc să ignore faptele, este timpul ca guvernele europene să acționeze în mod responsabil.

Etichete: Israel | terorism

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading