Mega fake-news guvernamental pe platforma oficială de vaccinare din România

by | 3 Nov 2021 | Fact-Check, Red Pill

Pe site-ul oficial VACCINARE-COVID.GOV.RO, Guvernul transmite un mega-fake-news privind vaccinarea din România. Culmea e că știrea falsă este chiar la rubrica „Top 10 informații înșelătoare”.

Aici, la punctul 4, se află următorul text, care, în opinia Guvernului, reprezintă una dintre cele mai grave informații înșelătoare transmise de conspiraționiști și anti-vacciniști:

4. „Vaccinarea va fi obligatorie”

Vaccinarea împotriva COVID-19 este voluntară/ne-obligatorie. Se dorește o acoperire vaccinală cât mai mare pentru a limita răspândirea epidemică a virusului, dar nu se are în vedere introducerea obligativității vaccinării sau a unor măsuri restrictive față de persoanele nevaccinate. 

Textul prezentat pe site-ul oficial al campaniei de vaccinare din România este în flagrantă contradicție cu realitatea și cu numeroasele restricții impuse de Guvern persoanelor nevaccinate, cum ar fi obligativitatea prezentării certificatului verde în toate magazinele ne-alimentare și ne-farmaceutice, dar și în insitituțiile publice, precum și interdicția de a circula după ora 22:00. Conform declarațiilor oficiale, toate aceste măsuri coercitive nu au o rațiune pentru oprirea pandemiei (din moment ce persoanele vaccinate se infectează și transmit virusul), ci au drept scop forțarea populației nevaccinate să se vaccineze.

Iată ce spunea președintele Klaus Iohannis când la Guvern se discutau restricțiile împotriva persoanelor nevaccinate:

„Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme. Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă .În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.” Klaus Iohannis, 22 octombrie 2021.

Pentru a nu fi acuzați de minciună, după o eventuală modificare pe site-ul guvernamental, prezentăm aici captura de ecran.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading