Oficialii care răspândesc știri false pro-vaccinare de la cel mai înalt nivel al statului vor fi sancționați de autorități?

by | 27 Oct 2021 | Red Pill

România traversează una dintre cele mai negre perioade din istoria sa. Zilnic mor sute de români din cauza lipsei medicamentelor folosite peste tot în lume în tratarea pacienților COVID-19. Cei responsabili pentru faptul că nu au aprovizionat din timp spitalele cu astfel de medicamente, deși știau bine că va veni valul 4, dau vina acum, fără jenă, pe cei nevaccinați! Asta în pofida faptului că sunt nenumărate tratamente farmacologice testate în practica medicală, care reduc semnificativ riscul de spitalizare și deces, adică ar fi oferit exact aceleași beneficii ca și vaccinurile covid.

Fake News-ul că „vaccinul e singura cale de ieșire din pandemie”

Lipsa acestor medicamente, pe care acum ni le donează alte state, nu e deloc o neglijență, ci rezultatul unei strategii morbide care a negat orice alternativă la vaccinare, astfel încât să poată fi susținut în continuare mesajul că „vaccinul este singura cale de ieșire din pandemie”. Faptul că acum România primește medicamente care chiar salvează vieți, faptul că s-a emis chiar și un protocol de tratament cu medicamente pentru fiecare fază a infecției, arată că afirmația că „vaccinul este singura cale” a fost o mare știre falsă, susținută de la cel mai înalt nivel al statului. Dezmințirea vine de la instituția cu cea mai mare autoritate în prezenta pandemie, respectiv de la Organizația Mondială a Sănătății care spune răspicat că “vaccinul singur nu poate opri pandemia”

Inițial s-a spus vaccinurile ne vor oferi imunitate, chiar cu o rată foarte încurajatoare de 95%! Un alt fake-news, rostit pe toate vocile de cei care apăreau atunci la televizor, influențați desigur de studiile clinice prezentate de producători. Realitatea a dovedit contrariul, că persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite virusul, iar acum vedem bine că astfel de cazuri nu sunt deloc rare.

După ce persoanele vaccinate s-au infectat în număr mare, inclusiv după a 3-a doză (vezi Israel, dar și acum Marea Britanie, Olanda, Germania etc.) s-a spus că vaccinurile te feresc de cazurile grave și de deces. Un alt fake-news. Vaccinurile nu ne pot oferi nicio garanție în acest sens. Orice persoană vaccinată are “o șansă”, mai mare sau mai mică, de a ajunge în spital sau chiar la morgă!

După ce persoanele vaccinate au ajuns în spital, cu forme grave, iar unele chiar au decedat, s-a spus că aveau co-morbidități și că erau în vârstă, deși exact această categorie a fost prima țintă de „imunizare” prin vaccinare. Deci pe acești oameni ar fi trebuit să-i protejeze în primul rând vaccinul!

Fake-news-ul că doar vaccinul poate reduce presiunea pe spitale

Apoi s-a spus că vaccinul reduce riscul de spitalizare și deces. Acest lucru este adevărat. Datele de peste tot o demonstrează fără îndoială. Dar exact același beneficiu este oferit și de tratamentele cu medicamente ieftine și administrate de zeci de ani de zile, fără a ridica semne de întrebare privind efectele pe termen lung. Așadar, aceste alternative arată că vaccinarea nu este deloc singurul mod prin care se poate evita presiunea pe sistemul spitalicesc, ceea ce anulează justificarea pentru restrângerea unor drepturi și libertăți persoanelor nevaccinate.  

Fake-news-ul „că vaccinații transmit mai puțin virusul”

Dar mai există totuși un argument „forte” în discursul oficial prin care se încearcă justificarea discriminării între vaccinați și nevaccinați.

Se spune acum că „vaccinații transmit mai puțin virusul decât nevaccinații”. Este o ultimă încercare a explica de ce s-a luat decizia ca toată gestionarea pandemiei să fie jucată pe o singură carte, cea a vaccinării. Această marotă, învârtită de dimineață până seara, pe toate posturile TV, este singura argumentare care a mai rămas pentru restrângerea drepturi fundamentale în cazul celor nevaccinați. Adică dacă ești vaccinat și transmiți mai puțin virusul îi ameninți într-o mai mică măsură pe cei din jurul tău și atunci interesul public ar justifica discriminarea celor nevaccinați. De aceea, cei vaccinați pot circula liber în anumtie locuri și după anumite ore, în timp ce nevaccinaților nu li se mai permite acest lucru, nici măcar dacă prezintă un test negativ.

Este însă și acesta un alt mare fake-news rostit, de la cele mai înalte tribune ale statului, iar dovezile că totul este o minciună sunt copleșitoare.

S-a spus că cei care își permit să critice discursul oficial, fără niciun fundament științific, trebuie pedepsiți, condamnați și lăsați fără microfon. Ce se întâmplă însă dacă cei care critică acest discurs oficial prezintă studii științifice validate în mediul academic, din surse a căror credibilitate nu poate fi pusă la îndoială? Vor fi trași la răspundere oficialii statului care au transmis informații neadevărate și au indus în eroare opinia publică?

Iată aici doar o parte din argumentele științifice și din surse autentice, verificabile, care contrazic flagrant minciuna că vaccinații s-ar infecta cu o cantitate mai mică de virus și l-ar transmite mai puțin decât nevaccinații. Și ca să fie lucrurile corecte până la capăt, trebuie spus aici că afirmația în cauză era valabilă pentru tulipinile anterioare variantei Delta. Noua tulpină  a schimbat însă complet datele problemei, iar cei care continuă să susțină că vaccinații ar transmite mai puțin versiunea Deltat a virusului pur și simplu dezinformează opinia publică!

  • CBS News, SUA: Studiu al Universități Oxford: Persoanele complet vaccinate care se infectează cu tulpina Delta poartă o cantitate de virus la fel de mare ca și cei nevaccinați.
  • Reuters, UK: Un studiu al oamenilor de știință de la Public Health England arată că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 ar putea transmite varianta Delta a virusului la fel de ușor ca cei care nu s-au vaccinat.
  • Forbes: Prezintă același studiu al Public Health England, comentat de Reuters. „Persoanele complet vaccinate pot transmite varianta Delta exact la fel de ușor, iar noua variantă arată semne al evitării vaccinului”, titrează publicația americană.
  • Medical News Today: Prezintă un studiu realizat de Oficiul Național de Statistică, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială, în colaborare cu Universitatea Oxford, conform căruia persoanele vaccinate care au contactat varianta Delta a virusului SARS-CoV-2  pot avea același niveluri maxime ale virusului ca și persoanele nevaccinate.
  • Associated Press: Prezintă, la secțiunea „Știință”, un studiu, publicat pe site-ul Center for Desease Control and Prevention, cu privire la infecțiile „breakthrough” din statul Massachusetts, din care rezultă că persoanele vaccinate infectate cu tulpina Delta poartă aproximativ aceeași cantitate de virus ca cei care nu și-au administrat vaccinul.
  • MedRxiv: O arhivă publică cu studii medicale preliminare, care a fost fondată Universitatea Yale, British Medical Journal și de o instituție non-profit de cercetare și educație, Cold Spring Harbor Laboratory. Aici se află un studiu intitulat „La nivel comunitar, persoanele vaccinate și nevaccinate au o cantitate de virus similară de virus, cu o prevalență ridicată a variantei delta a SARS-CoV-2”. Chiar dacă studiul este preliminar (încă e în analiza comunității academică) el este în consonanță cu celelalte studii realizate pe acest subiect.
  • The Lancet, studii preliminare: Este prezentat un studiu preliminar cu privire la infectarea personalului medical vaccinat dintr-un spital mare de boli infecțiose din Vietnam. Concluzia studiului este că „infecțiile breakthrough cu varianta Delta sunt asociate cu o mare încărcătură virală, cu pozitivitate prelungită la testele PCR și cu un nivel scăzut al anticorpilor de neutralizare induși de vaccin, ceea ce explică transmiterea între persoanele vaccinate. Măsurile de distanțarea fizică rămân esențiale pentru reducerea transmiterii variantei Delta a SARS-CoV-2”. De asemenea, studiu mai concluzionează că „nu există nicio corelație între nivelul de anticorpi de neutralizare induși de vaccin și cantitatea virală sau cu dezvoltarea simptomelor”.
  • The Hill: Îl citează pe Anthony Fauci, consilierul medical-șef al președintelui SUA, care a afirmat că în cazul tulpinii Delta „atunci când te uiți la nivelul de virus din nazofaringele persoanelor vaccinate care s-au infectat, este unul foarte ridicat și echivalent cu nivelul de virus din nazofaringele persoanelor nevaccinate care s-au infectat”. Acesta ar fi motivul pentru care, spune Fauci, CDC din SUA a decis reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading