Se strâng tot mai multe dovezi că Occidentul a sabotat pacea în Ucraina

by | 7 Feb 2023 | Red Pill

La câteva zile după începutul războiului din Ucraina, The New York Times a raportat că „Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, i-a cerut premierului israelian, Naftali Bennett, să medieze negocierile între Ucraina și Rusia”. Într-un interviu recent, Bennett a făcut câteva comentarii foarte interesante despre ceea ce s-a întâmplat în timpul acelor negocieri din primele zile ale războiului.

Într-un nou articol intitulat „Fostul premier israelian Bennett spune că SUA a „blocat” încercările unui acord de pace Rusia-Ucraina”, Dave DeCamp, scrie următoarele:

Fostul prim-ministru israelian Naftali Bennett a declarat într-un interviu postat pe canalul său de YouTube că SUA și aliații săi occidentali i-au blocat eforturile de mediere între Rusia și Ucraina pentru a pune capăt războiului încă de la începuturile sale.

„Pe 4 martie 2022, Bennett a călătorit în Rusia pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin. În interviu, el a detaliat medierea sa la acea vreme între Putin și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, despre care a spus că a coordonat-o cu SUA, Franța, Germania și Marea Britanie.
Bennett a spus că ambele părți au fost de acord cu concesii majore în timpul efortului său de mediere.

Dar, în cele din urmă, liderii occidentali s-au opus eforturilor lui Bennet. „Voi spune asta în sens larg. Cred că a fost o decizie a Occidentului de a continua să-l atace pe Putin și nu de a [negocia]”, a spus Bennett.
Când a fost întrebat dacă puterile occidentale au „blocat” eforturile de mediere, Bennet a spus: „Practic, da. Le-au blocat și am crezut că au greșit.”

Bennett spune că concesiile pe care fiecare parte a fost pregătită să le facă au inclus renunțarea la calitatea de membru NATO a Ucrainei iar Rusia de renunțarea la obiectivele de „denazificare” și dezarmare ucraineană. Din ce reiese, acest lucru se potrivește cu un raport Axios de la începutul lunii martie 2022: „potrivit oficialilor israelieni, propunerea lui Putin este greu de acceptat de către Zelensky, dar nu atât de extremă pe cât au anticipat. Ei au spus că propunerea nu include schimbarea regimului la Kiev și permite Ucrainei să-și păstreze suveranitatea.”

În luna mai a anului trecut, presa ucraineană a raportat că premierul britanic de atunci, Boris Johnson, a zburat la Kiev pentru a transmite mesajul în numele occidentului: „Putin este un criminal de război, ar trebui să fie presat, nu negociat”, și „chiar dacă Ucraina este pregătită să semneze niște acorduri cu Putin, ei nu sunt”.

În aprilie anul trecut, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a spus că „sunt cei din statele membre NATO care doresc ca războiul să continue iar Rusia să devină mai slabă”. La scurt timp după aceea, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a spus că obiectivul în Ucraina este „de a vedea Rusia slăbită”.

Fiona Hill fost oficial al Consiliului de Securitate al Statelor Unite afirmă că în aprilie anul trecut a fost în lucru un acord de pace între Moscova și Kiev dar care ar fi fost probabil sabotat de Boris Johnson și colaboratori:

„Potrivit mai multor foști înalți oficiali americani cu care am vorbit, în aprilie 2022, negociatorii ruși și ucraineni păreau să fi convenit provizoriu asupra schițelor unui acord interimar: Rusia se va retrage la poziția sa de pe 23 februarie, când controla o parte din Donbas și întreaga Crimeea iar în schimb Ucraina ar promite să nu adere la NATO primind în schimb garanții de securitate din partea mai multor țări.”

În luna martie a anului trecut, Niall Ferguson de la Bloomberg a raportat că surse din guvernele SUA și Marea Britanie i-au spus că adevăratul scop al puterilor occidentale în acest conflict nu este să negocieze pacea sau să pună capăt războiului rapid, ci să-l prelungească pentru al slabi pe Putin ca apoi să realizeze schimbarea de regim la Moscova. Ferguson a scris că a ajuns la concluzia că „SUA intenționează să continue acest război” afirmând că și are alte surse pentru a corobora acest lucru:

„Singura finalitate acum” – a auzit spunând un înalt oficial al administrației la un eveniment privat – „este sfârșitul regimului Putin. Până atunci, tot timpul în care Putin rămâne, [Rusia] va fi un stat paria care nu va fi niciodată primit înapoi în comunitatea națiunilor. China a făcut o eroare uriașă crezând că Putin va scăpa de asta. Văzând Rusia izolată nu va arăta ca un vector bun și vor trebui să reevalueze axa chino-rusă. Toate acestea înseamnă că democrația și Occidentul ar putea privi în urmă la acest moment ca un moment esențial de consolidare.
Niall Ferguson continuă: Înțeleg că personalități importante britanice vorbesc în termeni similari. Există convingerea că „opțiunea nr. 1 a Regatului Unit este ca conflictul să fie extins și prin urmare să sângereze Putin”. Din nou și din nou, aud un astfel de limbaj. Ajută la explicarea, printre altele, a lipsei oricărui efort diplomatic din partea SUA de a asigura o încetare a focului. De asemenea, explică disponibilitatea președintelui Joe Biden de a-l numi pe Putin criminal de război.”

În luna mai a anului trecut, senatorul democrat american  Joe Manchin a declarat la Forumul Economic Mondial că se opune oricărui fel de acord de pace între Ucraina și Rusia, preferând în schimb să folosească conflictul pentru a vătăma interesele Rusiei sperând să-l înlăture pe Putin.

„Sunt total angajat până la capăt să văd Ucraina victorioasă nu cu un fel de tratat; Nu cred că suntem acolo, unde ar trebui să fim”, a spus Manchin.
„Ma refer la mutarea lui Putin inapoi in Rusia [din Ucraina] iar apoi să scăpăm de Putin”, a adaugat Manchin când a fost intrebat ce vrea sa spună prin victorie pentru Ucraina.
„Cred cu tărie că nu am văzut niciodată, iar oamenii cu care vorbesc strategic nu au văzut niciodată, o oportunitate mai mult decât aceasta, de a face ceea ce trebuie făcut”, a adăugat Manchin.

Însuși Putin pe 26 septembrie 2022 a aratat cu degetul catre Occident specificând apăsat că ei au fost in spatele renunțării Ucrainei la negocierile de pace.

Este ceea ce aș dori să fac public pentru prima dată astăzi. După începerea operațiunii militare speciale, în special după discuțiile de la Istanbul, reprezentanții de la Kiev au exprimat un răspuns destul de pozitiv la propunerile noastre. Aceste propuneri au vizat mai ales asigurarea securității și intereselor Rusiei. Dar, evident, o reglementare pașnică nu s-a potrivit Occidentului, motiv pentru care, după coordonarea anumitor compromisuri, Kievului i s-a ordonat de fapt să distrugă toate aceste înțelegeri.

În acest moment periculos, amenințarea conflictului nuclear SUA-Rusia este la cel mai înalt nivel din ultimele decenii, ravagiile economice se răspândesc, în timp ce tot mai mulți soldați ucraineni și ruși sunt trimiși să moară într-un război care ar fi putut fi evitat. Dar dacă Occidentul primește tot ce își dorește din acest război de ce nu ar face tot ce-i stă în putere pentru a împiedica pacea?

Etichete: Israel | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading