Specialiști social media din Israel au manipulat 33 de alegeri în întreaga lume

by | 17 Feb 2023 | Red Pill

O companie israeliana specializată în social media a fost folosită pentru a influența zeci de alegeri din întreaga lume, în principal în Africa, dar în alte părți cum ar fi Mexic, Spania, America de Sud și Statele Unite, a dezvăluit un grup de jurnaliști de investigație.

Compania, fără existență legală, numită de jurnaliști „Team Jorge”, după pseudonimul unuia dintre managerii săi, Tal Hanan, este compusă din foști membri ai serviciilor de securitate israeliene, potrivit informațiilor difuzate miercuri 15 februarie de organizația Forbidden Stories, care reunește jurnaliști de la 30 de gazete, inclusiv Le Monde, Der Spiegel și El Pais.

Trei jurnaliști din grup s-au prefăcut că sunt potențiali clienți pentru a putea colecta informații, pe parcursul mai multor luni, despre „Team Jorge”.

Compania a susținut că „a acționat în 33 de campanii electorale de nivel prezidențial”, potrivit Radio France, unde lucrează unul dintre reporterii sub acoperire. Din cele 33 de campanii electorale, „27 au avut succes”.

În mai mult de șase ore de întâlniri înregistrate în secret, Hanan și echipa sa au vorbit despre cum ar putea aduna informații despre rivali, inclusiv prin utilizarea tehnicilor de hacking pentru a accesa conturile Gmail și Telegram. Ei s-au lăudat că au plantat material în siteuri de știri, care sunt apoi amplificate de software-ul de gestionare a botului Aims. Unul dintre serviciile cheie ale echipei Jorge este acest software sofisticat, Advanced Impact Media Solutions sau Aims. Controlează o armată de mii de profiluri de rețele sociale false pe Twitter, LinkedIn, Facebook, Telegram, Gmail, Instagram și YouTube. Unele avatare au chiar și conturi Amazon cu cărți de credit, portofele bitcoin și conturi Airbnb.

În Mexic, compania ar fi acționat în numele lui Thomas Zeron, un fost oficial guvernamental investigat pentru dispariția a 43 de studenți în 2014.

În Spania, Team Jorge ar fi influențat referendumul, nerecunoscut de guvernul spaniol, organizat de separatiștii catalani în 2014, potrivit Radio France.

Tal Hanan le-a spus reporterilor că pentru serviciile prestate acceptă plăți într-o varietate de valute, inclusiv criptomonede sau numerar. El a menționat că percepe între 6 și 15 milioane de euro pentru implicarea în alegeri.

Etichete: Israel

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading