Tel Aviv este primul oraș care interzice accesul profesorilor nevaccinați în școli

by | 19 Mar 2021 | Red Pill

Cine se temea ca pașaportul de vaccinare poate fi utilizat pentru interzicerea accesului celor nevaccinați, poate sta liniștit, a avut dreptate.

Pe măsură ce procesul de vaccinare inaintează apar întrebări îngrijorătoare. Pot angajatorii să-i oblige pe lucrători să se vaccineze? Pot fi întrebați lucrătorii dacă au fost vaccinați – și ce se întâmplă dacă refuză să răspundă? Pot angajatorii să favorizeze lucrătorii vaccinați în locul celorlalți? Pot încuraja vaccinarea oferind sau avantaje? Ce vor face lucrătorii care nu pot, din motive de sănătate, să fie vaccinați? Raspunsul este da, da, da, da si nu știm.

Guvernul israelian a luat în considerare, în acest context, interzicerea accesului în școli a cadrelor didactice nevaccinate, dar în cele din urmă nu a făcut-o din cauza obstacolelor legale și a amenințării cu greva a Sindicatului Profesorilor.

In schimb, municipiul Tel Aviv a decis printr-o mișcare fără precedent, să interzică tuturor cadrelor didactice nevaccinate să intre în școli și grădinițe. Potrivit deciziei, tot personalul didactic din școli și grădinițe, precum și lucrătorii administrativi vor fi obligați să prezinte un Green Pass (Permis Verde) la intrarea în unitate sau un test negativ de coronavirus efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte. Municipalitatea a spus că fiecare angajat care refuză să fie testat sau vaccinat va fi examinat individual.

Loteria națională a Israelului a anunțat că va concedia angajații care refuză să fie vaccinați pentru COVID-19. Este primul angajator care anunță o astfel de decizie.

Magazinele, mall-uri, piețe, muzee și biblioteci au fost deschise tuturor. Sălile de sport, evenimentele sportive și culturale, hotelurile și piscinele sunt deschise numai celor care au fost vaccinați sau s-au recuperat de COVID-19.

Adevărul este că guvernele nu îndrăznesc încă să forțeze oamenii să se vaccinăeze dar companiile pot face ceea ce guvernele nu pot. Vor cere angajaților si clienților să respecte regulile de siguranță anti-Covid, iar vaccinarea va fi una dintre acestea (cu exceptări pentru afecțiuni medicale rare). Am vazut deja la companii aeriene, magazine, companii mari obligativitatea purtării măștii si a testului negativ, chiar daca nu erau impuse legal.

La începutul acestei luni, Big Shopping Centers, care operează centre comerciale în Israel, a anunțat că nu va permite accesul lucrătorilor, furnizorilor și vizitatorilor nevaccinați în birouri începând cu mijlocul lunii martie. Pe 10 februarie, antreprenorul tehnologic israelian Shai Wininger, cofondatorul și directorul operațional al companiei de asigurări Lemonade din New York, a declarat într-o postare pe Facebook că se va întâlni față în față doar cu persoane vaccinate.

Problema este identificarea graniței dintre drepturile individuale și cele publice; acum suntem într-o zonă gri, dar plină de linii roșii care nu trebuie trecute, au spus experții. Previziunea mea este că binele colectiv va învinge dreptul individual iar cine se va împotrivi, va fi facut să vadă cum criza sanitară este din ce în ce mai gravă și în final va “accepta”.

Suntem norocoși că trăim în Uniunea Europeana și am primit asigurări că nu vom trece și noi prin aceasta dilemă. Vom vedea.

Etichete: cenzură

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading