Teoria „Omicron – vaccin viu”, lansată din Rusia și admisă ca posibilitate în SUA, de frații Chumakov

by | 25 Dec 2021 | Red Pill

După apariția tulpinii Omicron și după isteria generală întreținută de presa mainstream, au fost mai multe voci care au afirmat că această variantă, cu agresivitate redusă, dar cu o rată mai mare de transmitere, ar putea aduce sfârșitul pandemiei. Ipoteza e destul de pertinentă dacă avem în vedere istoria pandemiilor, care ne arată că de fiecare dată virușii cei mai periculoși au suferit mutații și au evoluat în forme mai contagioase, dar mai puțin agresive, determinând în cele din urmă atingerea așa-zisei imunități de turmă care reduce posibilitatea virusului de a mai găsi noi gazde în care să se replice. Vaccinarea clasică imită acest proces natural: un virus atrofiat, care nu pune în pericol gazda, este injectat pentru a determina o protecție imunitară față de alte variante ale acelui virus.

Același lucru s-ar putea întâmpla dacă Omicron va deveni varianta dominantă: se vor infecta mai mulți, dar se vor îmbolnăvi și vor muri mai puțini, până când virusul nu va mai putea găsi gazde care să nu fi dobândit imunitatea prin boală.

Nu pare a fi  nimic neobișnuit în această ipoteză. Dar lucrurile nu se opresc aici. Un respectabil virolog rus, pe nume Piotr Chumakov, a lansat teoria că varianta Omicron ar fi fost realizată în laborator și eliberată apoi în statele africane, cu scopul de a îndeplini rolul unui „vaccin viu” care să determine formarea imunității fără a pune în pericol gazdele infectate. Mai simplu spus, în loc ca acest „virus atrofiat” să fie injectat sub formă de vaccin, el va fi „livrat natural”, prin transmiterea sa de la o persoană la alta, grație contagiozității foarte mari pe care o are noua tulpină. Efectul va fi că un număr suficient de mare de persoane vor dobândi imunitate, inclusiv față de alte tulpini viitoare. Finalul ar fi eradicarea virusului și încetarea pandemiei sau, în cel mai rău caz, transformrea sa într-o epidemie sezonieră ușoară.

Așa cum spuneam, teoria nu a fost lansată de un conspiraționist. Autorul ei, Piotr Chumakov, este membru corespondent al Academiei Ruse de Științe și șeful Laboratorului de Proliferare Celulară de la Institutul Engelhard pentru Biologie Moleculară din Rusia. Acesta a acordat un interviu la Radio Rusia în care a enunțat mai multe afirmații care au făcut înconjurul lumii, în pofida cenzurii din presa mainstream.

Potrivit lui Chumakov, tulpina Omicron ar fi fost creată intenționat într-o formă „super slăbită”. În lanțul său de ADN, virologul a găsit un set de mutații care fuseseră înregistrate anterior la alte tulpini, alături de o secvență de aminoacizi care ar demonstra intervenția umană.

Aceasta nu este doar o mutație. Au colectat toate mutațiile cunoscute care au fost deja întâlnite în mod spontan în acest virus, adică atunci când a evoluat… Au colectat toate aceste mutații într-o singură tulpină, iar în plus, au introdus acolo și o inserție de trei aminoacizi care sunt caracteristici din sezonul anterior al coronavirusului… Nimeni nu poate explica cum ar putea apărea independent în această tulpină ”, a explicat virologul.

Piotr Chumakov nu se oprește doar la această constatare. El consideră că scopul creării noii tulpini este de a pune capăt pandemiei și chiar indică cine ar fi cei care au decis acest lucru:

Acum a venit un astfel de moment când, dintr-un motiv politic, au decis să încheie rapid pandemia. Cred că așa este. Că aceștia sunt britanicii. Am decis să punem capăt pandemiei acum, pentru că acum a sosit momentul unor schimbări decisive în lume”, a spus Chumakov.

O adevărată teorie a conspirației, am putea spune! Tocmai britanicii care acum se confruntă cu cel mai mare număr de infectări, dar și cu cel mai mic număr de decese de la începutul pandemiei! Apariția tulpinii Omicron în Botswana și Africa de Sud, ambele membre în Commonwealth-ul organizat în jurul Coroanei Britanice, pare a susține și mai mult „conspirația” lansată de virologul rus.

Însă gluma începe să devină din ce în ce mai serioasă când aflăm că teoria „vaccinului viu” este admisă ca posibilitate de la cel mai înalt nivel al autorităților sanitare din Statele Unite, respectiv din cadrul Food and Drug Administration (FDA). Culmea e că cel care admite această ipoteză este, de fapt, tot un cercetător de origine rusă, dar nu unul oarecare, ci chiar fratele virologului rus, Konstantin Chumakov. Mai mult, acesta nu are o funcție oarecare în cadrul FDA, ci este chiar cercetător principal și șef al laboratorului Departamentului de cercetare și analiză a vaccinurilor, din instituție.

Konstantin Chumakov de la FDA, SUA a fost intervievat de  RBC TV Rusia (post tv profilat pe știrile de business, în parteneriat CNBC și CNN din SUA). El a fost întrebat ce părere are despre teoria „virusului viu” lansată de fratele său din Rusia. Potrivit RBC TV, Konstantin Chumakov „a fost de acord cu punctul de vedere conform căruia tulpina Omicron poate fi comparată cu „vaccinul viu” împotriva COVID-19, dar a sugerat că, pentru a trage concluziile finale, trebuie să aștepte datele complete.”

Ar putea fi chiar bine ca acest virus [Omicron] să se extindă pe tot globul și pandemia sa va încheia. Persoanele infectate nu dezvoltă pneumonie și se recuperează în două-trei zile”, a precizat Konstantin Chumakov.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading