Un studiu amplu demonstrează că măștile sunt complet inutile

by | 3 Feb 2023 | Red Pill

În multe țări politicienii forțează oamenii să poarte din nou măști faciale. Dar un studiu internațional amplu arată că măștile sunt de fapt complet inutile și nu fac nimic pentru a preveni răspândirea Covid sau gripa.

Fără nicio dovadă de utilitate, guvernele și oficialii din domeniul sănătății din întreaga lume au forțat oamenii să poarte măști pentru a-și acoperi gura și nasul. Fie că este vorba de simple huse din material textil, ca în multe țări sărace sau de cerința FFP2 din Austria – concepția greșită că aceasta ar reduce răspândirea virusurilor a fost unul dintre motivele motrice. Dar tot mai multe studii arată că aceste măști contribuie puțin până la nimic la prevenirea Covid-19 sau a gripei.

Noul studiu, publicat în Cochrane Database of Systematic Reviews, revizuit (peer review), este cea mai puternică cercetare de până acum care infirmă protecția oferită de mască in timpul unei pandemii. Un total de 78 de studii au fost analizate conform Cochrane, studii care includ munca cercetătorilor de la instituții din Marea Britanie, Canada, Australia, Italia și Arabia Saudită. Recent, 11 noi studii randomizate controlate au fost incluse în meta-analiză.

Concluzia studiului (o puteți gasi in ultima parte a studiului):

Rezultatele combinate ale RCT (Studiului controlat randomizat) nu au arătat o reducere clară a infecției virale respiratorii odată cu utilizarea măștilor medicale/chirurgicale. Nu au existat diferențe clare între utilizarea măștilor medicale/chirurgicale în comparație cu N95/P2 la lucrătorii din domeniul sănătății atunci când sunt utilizate în folosirea de rutină pentru a reduce infecția virală respiratorie.

După cum a remarcat pe Twitter profesorul Carl Heneghan, care conduce Centrul pentru Medicină de la Universitatea Oxford:„Purtarea măștii în comunitate face probabil o diferență mică sau deloc în ceea ce privește rezultatul gripei (ILI)/COVID-19, în comparație cu nepurtarea unei măști.”

Aproape 60% din populația Coreei de Sud a fost testată pozitiv pentru COVID, în ciuda a aproape trei ani de purtare a măștii cu consecvență.
Când va trebui să admitem că măștile nu funcționează?

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading