Vaccinarea nu este singura ieșire din pandemie. Ivermectina ar putea fi o altă cale de revenire la normalitate.

by | 3 Aug 2021 | Red Pill, Sănătate

Deși Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca invermectina să fie folosită pentru tratarea COVID-19 doar în studiile clinice, datele recente publicate în SUA și Israel arată că acest medicament ar putea reprezenta o cale alternativă de combatere a pandemiei.

Ivermectina reduce riscul de infectare și de mortalitate

Un studiu amplu publicat în SUA în ultimul număr al American Journal of Therapeutics a stabilit că ivermectina poate reduce în medie cu 62% riscul de mortalitate din cauza COVID-19. Rezultatele au fost obținute din 15 studii clinice care au totalizat 2.438 de participanți.

De asemenea, utilizarea profilactică a ivermectinei poate preveni, în medie cu 86% riscul de infectare cu SARS-CoV-2. Acest rezultat a fost stabilit pe baza datelor agregate din trei studii clinice care au totalizat 738 de participanți împărțiți în două grupuri. În primul grup, au fost incluse 420 de persoane care au primit săptămânal între 12 și 24 mg de ivermectină. Al doilea grup, cel de control, a inclus 318 participanți care au primit  placebo. Doar 21 de persoane din primul grup s-au infectat cu Covid-19, în timp ce în grupul de control au fost înregistrate 94 de infecții.

Ivermectina scurtează la 4-6 zile perioada în care persoana infectată transmite virusul

Un alt studiu realizat la Sheba Medical Center din Israel a stabilit că ivermectina poate reduce semnificativ durata infecției cu Covid-19. Astfel dintre persoanele infectate care au primit ivermectină, 72% au fost testate negativ după 6 zile de tratament, față de numai 50% din grupul de control care a primit placebo.

Studiul nostru arată în primul și primul rând că ivermectina are o activitate antivirală. De asemenea, arată că există șanse de aproape 100% ca o persoană infectată să nu mai fie contagioasă după 4-6 zile, ceea ce ar conduce la scurtarea perioadei de izolare pentru această categorie. Acest lucru poate avea un efect economic și social uriaș”, a explicat profesorul Eli Schwartz, fondatorul Centrului de Medicină pentru Călătorii și Boli Tropicale din Sheba, Israel.

Ivermectina este un medicament antiparazitar ieftin pentru care s-a acordat Premiul Nobel în 2015. În dozarea obișnuită cuprinsă între 0,2 mg și 0,4 mg/kg de masă coporală, medicamentul poate fi folosit în siguranță. Într-un document al OMS privind utilizarea ivermectinei în combaterea scabiei (râia) efectele adverse sunt minore și tranzitorii.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading