(VIDEO) Cum s-a ajuns la războiul din Ucraina? Adevărurile nespuse în presa main stream

by | 29 Mar 2022 | Red Pill

Orice act de război este irațional și absurd. Orice agresiune militară este în sine un act de crimă, care nu poate fi justificată în niciun fel. Toate conflictele invocate pentru începerea unui război ar putea fi rezolvate prin dialogul dintre părți, dacă acestea și-ar dori cu adevărat evitarea vărsării de sânge. Din acest punct de vedere culpa Federației Ruse în ceea ce privește „operațiunea militară specială” din Ucraina este indiscutabilă.

Dar lucrurile nu sunt deloc atât de simple. Cauzele care au provocat acest conflict în vecinătatea României sunt mult mai complexe decât varianta prezentată în acest zile de presa consacrată.

Un indiciu al propagandei este lipsa de nuanțe, lipsa tonurilor de gri, adică atunci când ni se spune că una dintre tabere e întotdeauna albă, iar cealaltă e întotdeauna neagră. Abundența de adjective pe care o vedem în aproape toate relatările și în declarațiile oficiale, ale ambelor părți, despre războiul din Ucraina este un alt semn al propagandei. Informația pură nu este bună sau rea, frumoasă sau urâtă. Ar trebuie să fie doar relatarea unui fapt care s-a întâmplat. Adjectivele și opiniile ar trebui să aparțină exclusiv cititorilor, în niciun caz celor care relatează informațiile. Astăzi, parcă mai mult decât oricând, adevărul devine ceva ce în ce mai rar și mai greu de găsit, ceea ce, în mod paradoxal, îi crește valoarea pentru cei care încă îl mai caută.

Cu riscul asumat de a primi tot felul de etichete la modă în aceste zile, Știri-alternative vă prezintă aici  un film, cu subtitrare în limba română, despre tonurile de gri ale cauzelor care au determinat conflictul armat din Ucraina. Sunt prezentate evenimentele care au avut loc în Ucraina în jurul anului 2014. Nu veți găsi aceste detalii în presa consacrată. Însă, după cum veți vedea, ele au un rol esențial pentru stabilirea adevărului despre războiul din prezent.

Filmul e realizat de celebrul regizor american Oliver Stone, care și-a câștigat faima prin faptul că a pus mereu reflectorul pe elemente care nasc controverse publice și pe care mulți și-ar fi dorit să nu fie aflate niciodată. Așa este și filmul „Ucraina în flăcări”, în care veți regăsi aproape toate personajele care au avut și încă au un rol determinant în războiul de azi de la granițele NATO și ale țării noastre.

Fiți deci informați, nu dezinformați!

Câteva precizări importante despre film

Filmul „Ucraina on Fire” a fost premiat la Festivalul de Film Taormina din Italia, dar ulterior nu a mai beneficiat de o lansare cinematografică. La începutul lunii martie 2022, Youtube a eliminat acest film de pe platforma sa cu explicația că „încalcă politica privind conținutul violent care conține imagini cu cadavre cu răni grave, cum ar fi membrele tăiate”. Imediat însă filmul a devenit disponibil pe platforma Rumble. Din 12 martie 2022, documentarul a este din nou disponibil pe Youtube, cu acest avertisment:

„Următorul conținut a fost identificat de comunitatea YouTube ca fiind neadecvat sau jignitor pentru unele segmente de public. Poate conține materiale nepotrivite pentru unii utilizatori. Vizionați pe propria răspundere.”

 

Etichete: Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading