25 de state europene se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de covid, în pofida unei rate mari de vaccinare

by | 23 Oct 2021 | Sănătate

Conform unei analize publicate la secțiunea ‚știință” a site-ului Deutsche Welle, 25 de țări din spațiul european au înregistrat creșteri semnificative ale numărului de noi cazuri de covid-19 în ultima săptămână. Printre acestea se numără și România, dar și multe state care au o cotă foarte ridicată de vaccinare, precum Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Franța, Irlanda, Islanda, Malta sau Belgia (toate aceste state având o rată de vaccinare de peste 70%!).

Cea mai mare creștere a noilor cazuri de covid-19 a avut loc în Letonia și Polonia, cele două state având o rată de vaccinare net superioară României, respectiv de 58% și 53%.

În prezent, conform site-ului OurWorldinData, în România, s-au vaccinat cu cel puțin o doză 35% din totalul cetățenilor.

Statele europene care în ultima săptămână au cunoscut o creștere a cazurilor de covid sunt următoarele: Letonia, Polonia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Malta, Republica Moldova, Monaco, Olanda, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Marea Britanie.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading