Conform unei analize publicate la secțiunea ‚știință” a site-ului Deutsche Welle, 25 de țări din spațiul european au înregistrat creșteri semnificative ale numărului de noi cazuri de covid-19 în ultima săptămână. Printre acestea se numără și România, dar și multe state care au o cotă foarte ridicată de vaccinare, precum Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Franța, Irlanda, Islanda, Malta sau Belgia (toate aceste state având o rată de vaccinare de peste 70%!).

Cea mai mare creștere a noilor cazuri de covid-19 a avut loc în Letonia și Polonia, cele două state având o rată de vaccinare net superioară României, respectiv de 58% și 53%.

În prezent, conform site-ului OurWorldinData, în România, s-au vaccinat cu cel puțin o doză 35% din totalul cetățenilor.


Statele europene care în ultima săptămână au cunoscut o creștere a cazurilor de covid sunt următoarele: Letonia, Polonia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Malta, Republica Moldova, Monaco, Olanda, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Marea Britanie.