68 de medici de la un spital spaniol, complet vaccinați, testați pozitiv după o petrecere

by | 8 Dec 2021 | Fact-Check, Sănătate

Aproape 70 de medici care au participat la o petrecere mare de Crăciun în sudul Spaniei au fost de atunci testați pozitiv pentru Covid-19, conform BBC.

Majoritatea celor 68 de infectați sunt medici și asistente care lucrează în unitatea de terapie intensivă a spitalului regional din Málaga. Autoritățile sanitare au declarat că au fost cu toții la o petrecere la care au participat aproximativ 170 de persoane miercurea trecută.

Toți invitații au prezentat teste antigen negative înainte de eveniment, dar mai mult de jumătate se izolează acum.

Personalul infectat a fost complet vaccinat și nu prezintă simptome, au spus autoritățile sanitare, anunță El Pais.

Rapoartele locale spun că medicii și asistentele din alte departamente ale spitalului regional din Málaga din Andaluzia au fost redistribuite pentru a-și acoperi colegii.

Focarul a sporit îngrijorările cu privire la riscul răspândirii Covid la evenimentele sociale din perioada Crăciunului. Pentru a atenua acest risc, autoritățile sanitare din Andaluzia au sfătuit personalul spitalului să nu participe la petrecerile de Crăciun.

Luni, prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez le-a îndemnat pe oameni să rămână atenți la Covid în timpul sărbătorilor.

„Nu trebuie să coborâm garda”, a spus el reporterilor din capitala Madrid.

La fel ca multe țări europene, Spania a înregistrat o creștere a infecțiilor cu Covid în ultimele săptămâni, stârnind temeri cu privire la un al patrulea val mortal de cazuri pe măsură ce se apropie lunile mai reci de iarnă.

Atenție!! Știrea este prezentată incomplet în mod voit de presa internațională și românească (Reuters, Agerpress, G4media): se omite că toți angajații au fost complet vaccinați și se spune că au fost testați SAU vaccinați când de fapt corect e testați  ȘI vaccinați.

Asistăm la o adevărată pandemie a vacinaților!

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading