A treia doza, din septembrie pentru personalul medical și cei peste 65 de ani

by | 27 Jul 2021 | Sănătate

În luna septembrie s-ar putea lua decizia administrării unei a treia doze de vaccin anti-COVID, anunţă Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de imunizare. A treia doză ar fi destinată personalului medical şi pacienţilor de peste 65 de ani.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în ultima săptămână au fost înregistrate în România 26 de noi cazuri de infecție cu tulpina Delta. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 5.

”Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a spus Gheorghiță.

Conform acestuia, 50% dintre cazuri se află în 28 de focare, dintre care 22 sunt de familie, iar 6 de colectivitate.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading