După creșterea spitalizărilor în rândul vaccinaților, Administrația Biden recunoaște că cifrele sunt umflate

by | 4 Jan 2022 | Sănătate

Casa Albă recunoaște brusc un defect major în modul în care măsurăm datele privind spitalizarea COVID, unul pe care criticii l-au subliniat în ultimii doi ani însă au fost caracterizați ca fiind conspiraționiști care răspândesc fake news.

Acum Anthony Fauci, responsabilul cu strategia împotriva pandemiei, recunoaște public că cei mai mulți copii cu COVID din spitale sunt veniți cu alte boli dar la testarea inițială au fost gasiți pozitivi și la COVID. Aceasta pentru că strategia vaccinării nu funcționează, cazurile de infectare bătând recorduri, ceea ce se cunoaște  și în privința infectării copiilor.

FAUCI: Mulți [copii din S.U.A.] sunt internați “cu” COVID, spre deosebire de cei internați “din cauza” COVID. Și ce vrem să spunem prin asta? Dacă un copil intră în spital, este automat testat pentru COVID și este socotit ca fiind o persoană spitalizată cu COVID, când de fapt a venit pentru un picior rupt, sau o apendicită sau ceva de genul ăsta. Deci este supraestimat numărul de copiilor spitalizați cu COVID, spre deosebire de cei spitalizați din cauza COVID.

Aceste declarații ale oficialului american exprimă exact ceea ce o minoritate relativ mică de experți și comentatori au susținut aproape tot timpul în pandemie: că datele privind spitalizarea, dar și decesele COVID sunt semnificativ mai puține, deoarece nu se face distincția între pacienții care suferă cu adevărat de boală și cei care doar sunt pozitivi.

În plus, există numeroase studii și opinii calificate care au criticat faptul că testele RT-PCR sunt efectuate la peste 25 de cicluri de amplificare, întrucât generează un număr mare de rezultate fals pozitive (sunt evidențiate fragmente genetice provenite din infecții anterioare cu alte coronavirusuri). Inițial Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca testele PCR să fie realizate la 45 de cicluri de amplificare (standardul OMS). Ulterior, OMS a recomandat ca în cazul unor rezultate “slab pozitive” obținute la acel nivel mare de amplificare ar trebui să se recurgă la retestarea probelor, ceea ce nu a făcut nimeni nicăeiri în lume, transformând pandemia reală virusului într-o pandemie falsă a cazurilor. De altfel,  SUA au renunțat să mai utilizeze testele RT-PCR începând cu 1 ianuarie 2021.

Rezultă de aici că inclusiv numărul paceinților spitalizați “cu” COVID, în urma test pozitiv a fost mult supraestimat din cauza rezultatelor fals pozitive obținute prin metoda RT-PCR.

Știm că, în rarele cazuri în care autoritățile sanitare au făcut aceste distincții, numărul de pacienți adevărați cu COVID în spitale a părut a fi semnificativ mai mic decât ar sugera cifrele brute. De exemplu, în Marea Britanie, după ce au fost excluse decesele copiilor “cu COVID” care au murit din alte cauze patologice, numărul real de decese la copii “din cauza” COVID  a fost de… doar 2 cazuri la 1.000.000! – ceea ce în mod clar nu justifică în niciun fel vaccinarea COVID la acesată categorie de vârstă, pentru că riscurile de miocardită și alte efecte secundare ale vaccinurilor le depășesc cu mult pe cele asociate virusului.

Doar pentru a sublinia acest lucru, Fauci a susținut același argument săptămâna aceasta în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă:

FAUCI: …Doar un cuvânt despre copii: Cu siguranță, mai mulți copii sunt infectați cu virusul foarte transmisibil și, odată cu asta, în mod natural vor fi mai multe spitalizări la copii.

O declarație asemănătoare a avut și directoarea Centrului pentru Controlul Bolilor, la unison cu Fauci care acum încearcă să dreagă busuiocul după ce nu a reușit să invingă coronavirusul așa cum a promis președintele Joe Biden în  numeroase cazuri.

Trebuie reținut că aceste declarații apar abia cum când se raportează un număr uriaș de spitalizări în rândul persoanelor vaccinate, ceea ce indică în mod evident un eșec uriaș al vaccinurilor promovate de oficiali. Aceste argumente au fost total ignorate atunci când supraevaluarea spitalizărilor persoanelor nevaccinate servea tezei oficiale că ne confruntăm cu “o pandemie a nevaccinaților”. Acum, când, prin aplicarea aceleiași metode de raportare, crește alarmant numărul vaccinaților spitalizați, oficialii ne spun că are loc o supra-raportare, fără însă a mai aminti că aceeași exagerare s-a făcut în trecut, când persoanele nevaccinate erau pe nedrept stigmatizate pentru că ar fi pus presiune pe sistemul spitalicesc.

Din senin nimeni nu explică de ce acum se spune altfel așa cum nu explică nimeni cum de s-a redus carantina pentru asimptomaticii la 5 zile când “știința” spunea că oamenii devin infecțioși în ziua 5 sau 6. Dar probabil că alegerile de anul acesta de la americani vor schimba strategia anti-covid și brusc virusul nu va mai fi periculos și vom putea trăi cu boala.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading