Agentia Europeana de Medicamente analizeaza un nou medicament – Regdanvimab

by | 26 Feb 2021 | Sănătate

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a început analizarea în timp real a datelor privind Regdanvimab.
Regdanvimab este un anticorp monoclonal ce permite reducerea capacităţii virusului de a ajunge la celulele din corp, reducând necesitatea de spitalizare la pacienţii cu COVID-19. Este produs de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion.

EMA a declarat că evaluează primul set de date pe care le-a primit din studiile efectuate pe animale și la om cu medicamentul Regdanvimab. Şi va continua să le studieze pe măsură ce vor fi prezentate mai multe date.
Agenţia nu a anunţat încă o dată exactă pentru concluziile asupra acestui medicament. Dar procesul de evaluare continuă va permite să se câştige timp comparativ cu evaluarea regulată, din perspectiva unei revizuiri generale şi a unui studiu de licenţă condiţionată pentru UE.

Regdanvimab se alătură altui tratament aflat în evaluare în timp real de EMA, REGN-COV2, o combinaţie de anticorpi monoclonali dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron şi care reduce cantitatea de virus din sânge (încărcătura virală) la pacienţii spitalizaţi.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading