Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a început analizarea în timp real a datelor privind Regdanvimab.
Regdanvimab este un anticorp monoclonal ce permite reducerea capacităţii virusului de a ajunge la celulele din corp, reducând necesitatea de spitalizare la pacienţii cu COVID-19. Este produs de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion.

EMA a declarat că evaluează primul set de date pe care le-a primit din studiile efectuate pe animale și la om cu medicamentul Regdanvimab. Şi va continua să le studieze pe măsură ce vor fi prezentate mai multe date.
Agenţia nu a anunţat încă o dată exactă pentru concluziile asupra acestui medicament. Dar procesul de evaluare continuă va permite să se câştige timp comparativ cu evaluarea regulată, din perspectiva unei revizuiri generale şi a unui studiu de licenţă condiţionată pentru UE.

Regdanvimab se alătură altui tratament aflat în evaluare în timp real de EMA, REGN-COV2, o combinaţie de anticorpi monoclonali dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron şi care reduce cantitatea de virus din sânge (încărcătura virală) la pacienţii spitalizaţi.