Alertă alimentară: parizer pentru copii retras pentru suspiciune de contaminare cu metale grele

by | 7 Jun 2021 | Sănătate

ANSVSA a retras de la comercializare unele loturi din parizerul pentru copii Martinel Mortadella de la Reinert. Producătorul german a avertizat că ar putea fi contaminat cu metale grele, din cauza defectarii unor mașini de pe linia de producție. Cumpărătorii îl pot returna chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

“The Family Butchers retrage preventiv următoarele produse: Martinel Mortadella 90g toate rodusele existente cu termenul de valabilitate până la dată de  05.07.2021 inclusiv Martinel Mortadella din carne de pasăre, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la dată de 01.07.2021 inclusiv“, anunță Direcția Sanitar- Veterinară .

Totuși, instituția precizează că “nu există niciun pericol pentru sănătate”. Compania producătoare a constatat că ” la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, din cauza unei defecțiuni, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate”, spune producătorul.

Compania a decis “retragerea preventivă a produsele în cauza din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb”. Produsele cu dată de valabilitate menționată pot fi restituite chiar și fără prezentarea bonului de casă, potrivit ANSVSA.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading