Amenzi de 90.000 lei date de Garda de Mediu pentru bradul de Crăciun făcut din recipiente de vaccin. Instalația a fost desființată

by | 9 Dec 2021 | Sănătate

Garda Națională de Mediu a dat amenzi de 90.000 lei celor responsabili pentru amenajarea bradului de Crăciun din recipiente de vaccin, în incinta centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, București. Amenzile au fost date pentru nerespectarea normelor de transport al deșeurilor medicale. Astfel, Primăria Sectorului 4, administratorul centrului de vaccinare, a primit o amendă de 40.000 lei, iar firma cu care centrul avea contract pentru neutralizarea deșeurilor medicale, 50.000 lei. Bradul a fost desființat, iar firma s-a ales și cu o notificare către Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, se arată pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu.

”Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale, din același centru, au fost amendați cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM). Mai mult, compania de transport s-a ales și cu o notificare către Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vederea eliminării”, au postat reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu pe pagina de Facebook.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Mărioara Gătej, spune că a făcut controlul în urma unor sesizări.

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Pe 5 decembrie bradul a fost lăudat pe pagina de Facebook a centrului care coordonează vaccinarea în România – Ro Vaccinare.

”Spiritul Sărbătorilor este prezent și la Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor! După sute de ore de muncă, “Bradul” de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson. Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție. Inimosul personal al centrului vă urează Sărbători Fericite”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading