Boris Johnson anunță un medicament anti COVID de luat acasă din primele zile, gata până toamna

by | 22 Apr 2021 | Sănătate

Boris Johnson a anunțat formarea unui nou grup de lucru conceput pentru a ajuta la dezvoltarea medicamentelor pe care oamenii le pot lua acasă pentru tratarea  coronavirusului. Premierul a spus că speră că pastilele sau capsulele ar putea fi disponibile până în toamnă pentru a ajuta la combaterea unui al treilea val anticipat.

O echipă antivirală este înființată pentru a supraveghea activitatea și studiile viitoare – deocamdată nu sunt identificate tratamente care ar putea fi utilizate.

Vorbind marți la o conferință de presă din Downing Street, Johnson a spus că medicamentele ar putea fi disponibile încă din toamnă și vor fi concepute pentru a opri răspândirea infecției și a accelera timpul de recuperare.

El a spus: „Acest lucru înseamnă, de exemplu, că, dacă ai un test pozitiv, ar putea exista o tabletă, o poți lua acasă pentru a opri virusul și pentru a reduce semnificativ șansa ca infecția să se transforme într-o boală mai severă. Sau dacă locuiți cu cineva care a avut u rezultat pozitiv, ar putea exista o pastilă pe care o puteți lua timp de câteva zile pentru a vă împiedica să vă îmbolnăviți”.

Primul ministru a adăugat:

„Concentrându-ne asupra acestor noi antivirale, sperăm …. să oferim o mai mare încredere oamenilor din această țară că vom continua pe drumul nostru spre libertate”.

Medicamentele antivirale sunt un tip de medicamente utilizate în mod special pentru tratarea infecțiilor virale și acționează prin distrugerea sau prevenirea dezvoltării virusurilor.

Departamentul pentru Sănătate și Îngrijire Socială (DHSC) a declarat că scopul grupului de lucru este de a avea cel puțin două tratamente eficiente în acest an, o tabletă sau o capsulă, pe care oamenii le pot lua după un test pozitiv sau expunerea la cineva cu virusul.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading