Buclă de timp – Israel vaccinează cu a treia doză de Pfizer adulții vulnerabili

by | 13 Jul 2021 | Sănătate

Deși este printre țările cu cele mai mari rate de vaccinare, Israelul a anunțat duminică că va începe să ofere o a treia doză de vaccin Pfizer pentru adulții cu sistem imunitar slab, dar încă dezbate punerea rapelului la dispoziția publicului larg.

Vaccinarea în Israel

Numărul total de doze administrate 10,9 mil.
Persoane complet vaccinate 5,19 mil.
Complet vaccinați 57,4 %
Populație 9,053 milioane

Răspândirea rapidă a variantei Delta a făcut ca ratele de vaccinare în Israel să crească, deoarece noile infecții au crescut în ultima lună de la o singură cifră la aproximativ 450 pe zi, iar țara a făcut tot posibilul să accelereze următorul transport Pfizer.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că, efectiv imediat, adulții cu deficiențe ale sistemului imunitar care au primit două doze de vaccin Pfizer ar putea primi o a treia doză.

Pfizer și partenerul BioNTech SE, principalii furnizori ai campaniei de vaccinare israeliană care a început în decembrie, au declarat joi că vor solicita SUA și autorităților de reglementare europene în câteva săptămâni  autorizarea acestui rapel. Cele două companii au menționat un risc crescut de infecție după șase luni.

Deși au venit critici din partea unor oameni de știință și oficiali, companiile nu au împărtășit datele care arată acest risc, dar au spus că în curând va fi făcut public.

“Examinăm această problemă și încă nu avem un răspuns final”, a spus Horowitz, vorbind la radioul public Kan, despre un rapel pentru populația generală din Israel.

“În orice caz, administrăm încă de la a treia doză persoanelor care suferă de imunodeficiență.”

Astfel, Ministerul Sănătății a anunțat luni că a autorizat administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer anumitor persoane al căror sistem imunitar este deosebit de vulnerabil și în cazul cărora două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a le proteja împotriva COVID-19.

“Există dovezi din ce în ce mai mari că pacienții cu imunosupresie nu dezvoltă un nivel satisfăcător de anticorpi după două doze de vaccin, unii ar putea dezvolta acești anticorpi după trei doze”, a precizat ministerul.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading