Canada a găsit leacul pentru persoanele care suferă de depresie: eutanasierea

by | 13 Dec 2022 | Sănătate

În luna martie a anului viitor, Canada va introduce o nouă lege care le permite persoanelor cu boli psihice să aleagă eutanasia. Dacă un pacient simte că starea lui de spirit este insuportabilă, vor fi nevoie doar de doi medici pentru a legaliza un cocktail letal de medicamente ca tratament finsl.

Aceasta este pur și simplu următoarea etapă a unui proces care a început în 2016, când parlamentul canadian a adoptat legea privind asistența medicală la moarte (MAID) care a legalizat efectiv eutanasia. Așa că „servitoarea” (maid, în engleză) a devenit un cuvânt sinonim cu dorința de a muri.

Legea urma să se aplice numai în cazurile de boli incurabile (așa cum pornește orice lege dubioasă, cu aplicabilitate la scară redusă, deci nu e un pericol) sau pentru persoanele a căror stare de sănătate însemna că moartea este iminentă. În primul an de funcționare a legii, puțin peste 1.000 de persoane, în principal suferind de cancer, au fost ucise în acest fel.

În 2021, legea a fost modificată pentru a include și alte afecțiuni considerate de pacienți „insuportabile”. Drept urmare, numărul deceselor legalizate în acest mod a ajuns la peste 10.000, cu peste 30 la sută mai mare decât în 2020.

În martie 2023, legea canadiană va permite eutanasierea pacienților cu tulburări mintale. Potrivit profesorului de drept din Toronto, Trudo Lemmens, aceasta înseamnă că sinuciderea va deveni în esență o modalitate de a trata bolile psihice.

Se deschide posibilitatea ca o persoană care suferă de depresie cronică, de exemplu și care caută ajutor să constate că un terapeut recomandă moartea ca o cale de ieșire. Nu există nicio obligație pentru medici să informeze membrii familiei dacă persoana respectivă a solicitat să fie eutanasiată.

Modul în care este scrisă legea, potrivit lui Gus Aleviou, expert în dizabilități, ar putea duce nu numai la tratarea depresiei cu eutanasie, ci și la tulburarea de stres post-traumatic, autism, ADHD, bulimie, anorexie și dependență.

De aceea poate unui veterane din Canada, fostă paralimpică, i s-a oferit sinuciderea asistată de către departamentul de sănatate a veteranilor după ce a cerut ajutor pentru instalarea unui lift pentru persoane cu dizabilități.

În fond la ce mai sunt buni cetățenii care doar consumă, nu produc nimic. În curând vor urma și cei săraci,cei singuri, cei leneși, cei cu viziuni politico-sociale necorespunzătoare.

Etichete: Canada | eutanasie

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading