Când putem obține certificatul verde digital de vaccinare și ce valabilitate va avea

by | 28 May 2021 | Sănătate

Certificatele verzi de vaccinare care ne deschid porţile Europei vor putea fi obţinute de la 1 iulie. Adeverinţele vor fi valabile cel puţin un an şi se pot obţine online sau pe hârtie. STS a făcut astăzi primele teste pentru platformă.

Certificatul verde va fi emis în următoarele variante: pentru persoanele complet vaccinate, pentru cei care au trecut prin boală sau pentru cei care au test Covid.

Dacă cei care au fost infectaţi au la dispoziţie 6 luni după vindecare să călătorească, cei care s-au vaccinat pot călători cel puţin un an pe baza adeverinţei verzi.

Şi totuşi, adeverinţele nu înseamnă libertate deplină, ci pot apărea restricții suplimentare chiar și pentru cei cu certificate, conform observatornews.ro.

Iată ce elemente va conține:

STS a făcut astăzi primele teste pentru platforma pe care ne vom înregistra că să obţinem adeverinţele, fie online, fie pe hârtie.

Fiecare adeverinţă va purta semnătura digitală a instituţiei care l-a eliberat şi un cod QR, care să împiedice fraudele masive de care autorităţile europene s-au tot plâns: teste şi certificate false prezentate la graniţă.

Informaţiile de pe documentele verzi vor fi în două limbi: engleză şi română.

 

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading