Câteva cifre surpriză care au dus la carantinarea nevaccinaților din Austria

by | 15 Nov 2021 | Sănătate

În Austria a intrat de azi în vigoare carantina de 10 zile  pentru persoanele nevavvinate Cetățenilor care nu sunt vaccinați li se va permite să-și părăsească locuința doar pentru a face cumpărături pentru nevoi esențiale, pentru a merge la serviciu sau pentru a vizita un medic. De asemenea, li se va permite să iasă afară pentru aer curat în orice moment, în beneficiul sănătății lor fizice și mentale. Poliția va face verificări iar încălcările fiind pedepsite cu amenzi de până la 1.450 de euro.

Aproximativ 65% din populație este vaccinată în prezent în Austria. Aparent sunt temeri foarte mari că acești vor fi foarte afectați de nevaccinați. Nu se iau în calcul cei cu imunitate naturala oferită de trecerea prin boală. Poate vă întrebați ca și mine de ce se îtâmplă toate astea. Nu că m-ar interesa Austria dar e un caz de studiat, tipic pentru societatea occidentală devenită “nanny state” (statul bonă).Nu cred că suntem toți bebeluși adulți.

Nanny state este un termen de origine britanică care transmite opinia că un guvern sau politicile sale sunt supraprotectoare sau interferează în mod nejustificat cu alegerile personale. Termenul compară un astfel de guvern cu rolul pe care îl are o bona în creșterea copiilor (de la wikipedia).

Câteva cifre care arată cât de îndreptățită este această carantină

Media pe 7 zile:

  • cazuri pozitive – 10.824
  • teste efectuate – 452.326
  • spitalizări  – 1445
  • bolnavi la ATI-  347
  • decese – 29

Majoritatea persoanelor care suferă de COVID-19 au simptome ușoare sau moderate – circa 80%, spune OMS – și se recuperează fără un tratament special. Însă, anumite persoane, circa 15%,dezvoltă simptome severe și necesită îngrijire medicală, iar 5% au nevoie de internare la terapie intensivă. Cei foarte afectați au comorbidități – adică boli ce pun viața în pericol – boli de inimă, diabet zaharat, boli pulmonare, hipertentiune, boli care compromit sistemul imunitar, sau pentru care se urmeaza tratament imunosubpresor (cum at fi cancer).

Cifrele din Austria nu sunt nici pe departe înfricoșătoare iar cazurile severe se încadrează în concluziile OMS. Atunci de ce această carantină? Oare se mai crede că se poate eradica acest virus? Oare spitalele austriece sunt supra-aglomerate de la 1445 cazuri cu COVID? Oare acești bolnavi nu ar fi fost deja internați pentru că suferă de comorbidități și au nevoie de îngrijire medicală?

Câți dintre nevaccinați sunt sănătoși și totuși sunt închiși? Dar câți dintre veccinați sunt pozitivi dar sunt liberi? Cine poate răspunde la aceste întrebări?

Ce campanie de prevenție fac autoritățile de oriunde de conștientizare pentru cei posibil afectați grav de COVID? Li se spune vulnerabililor că se pot îmbolnăvi grav dacă suferă de cutare boli grave? Li se spune că tocmai izolarea de lume și lipsa soarelui duc la efecte devastatoare? Li se spune că tocmai cei în vărstă nu mai pot sintetiza corect vitamina D natural și de asta au nevoie de cantități foarte mari de suplimente și mai ales de soare? A prezentat cineva o listă cu suplimemte ce pot fi gasite în alimente dar și sub formă de capsule (zinc, melatonină, vitamina D, quercetină, vitamina C) ce pot întări imunitatea în fața virusului? Sau avem toți nevoie doar de 2 litri de apă, fructe, legume și alimente fără sare, zahăr și grasimi?

Deci dacă e situația așa gravă dar nu faci o informare corectă și completă, de ce arestezi oamenii la domiciliu? Pentru că poți.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading