CDC a furnizat către Facebook informații eronate despre vaccinurile COVID-19

by | 8 Sep 2022 | Sănătate

Potrivit e-mailurilor recent apărute, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au transmis dezinformări către Facebook, în timp ce aceștia blocau conturi pentru a combate dezinformarea, rezultând că oficialii statului american au făcut în cunoștiintă de cauză afirmații false sau înșelătoare.

Într-un mesaj din 3 iunie, un oficial Facebook a spus că CDC a ajutat compania să „infirme afirmații despre vaccinurile COVID pentru copii” cerând asistență pentru a combate articolele care spuneau că vaccinurile nu sunt bune pentru copii și bebeluși.

Câteva săptămâni mai târziu, după ce autoritățile de reglementare din SUA au autorizat vaccinurile Moderna și Pfizer pentru copii mici iar CDC le-a recomandat, un oficial CDC a oferit informații nereale.

“Afirmatiile că vaccinurile Covid-19 nu sunt eficiente pentu copii  între 6 luni și 4 ani sunt false iar asta face să existe ezitare pentru  vaccinare.”

„Vaccinurile COVID-19 disponibile în Statele Unite sunt eficiente în protejarea oamenilor, inclusiv a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani, de a se îmbolnăvi grav, de a fi spitalizați și chiar de a muri”, a transmis oficialul CDC.

 

Ceea ce omite să ne spună este că nu există dovezi că vaccinurile sunt eficiente împotriva bolilor severe și a morții la copiii mici.

Zero cazuri de COVID-19 severe au fost înregistrate în studiul Moderna pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani, nici macar în grupul placebo. În studiul Pfizer pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 4 ani, șase din cele șapte cazuri de COVID-19 au apărut la copii care au fost vaccinați.

„Incercările clinice nu au fost capabile să detecteze eficacitatea împotriva bolilor severe la copiii mici”, a spus dr. Sara Oliver, un oficial CDC, în timpul unei întâlniri înainte ca agenția să recomande vaccinurile pentru copiii mici.

În plus, la finalul studiilor a fost stabilit un anumit nivel de anticorpi, despre care se crede, dar nu s-a dovedit, a fi o modalitate de a proteja împotriva COVID-19. Nivelul de anticorpi stabilit s-a bazat pe cel al adulților din studiile originale, care au fost finalizate în 2020.

CDC, care se autoproclamă „agenție de protecție a sănătății ”, pe site-ul său, că s-a angajat să își bazeze toate deciziile „pe date științifice de cea mai înaltă calitate”. Oficialii săi au spus în mod repetat că agenția ia decizii susținute de știință.

Corespondența dintre Facebook si CDC

„Vă mulțumim din nou pentru că ați adunat echipa pentru a ne întâlni la începutul acestei săptămâni, a fost incredibil de util. Parteneriatul cu dumneavoastră este esențial pentru noi pentru a ne asigura că putem elimina afirmațiile false  despre COVID-19 și vaccinuri de pe platforma noastră”, a scris un oficial Facebook către CDC în februarie.

„În urma întâlnirii noastre, împărtășesc mai jos lista lungă de afirmații pe care le eliminăm în prezent legate de vaccinul COVID, deoarece autoritățile de sănătate publică, cum ar fi CDC, au confirmat că sunt false și ar putea contribui la vătămări fizice iminente dacă sunt luat în considerare.”

Facebook încă elimină conținutul care spune că vaccinurile COVID-19 nu sunt eficiente împotriva bolilor severe sau a morții, chiar dacă eficacitatea vaccinurilor atât împotriva infecțiilor, cât și a bolilor severe a scăzut de când Omicron a apărut la sfârșitul anului 2021, în special a subvariantelor mai noi de Omicron.

„Când spunem, vom elimina afirmațiile conform cărora vaccinurile COVID-19 nu sunt eficiente, ne referim în mod specific la afirmațiile conform cărora vaccinurile nu protejează în general împotriva bolilor severe sau a decesului cauzat de COVID-19 sau că nu oferă nicio protecție în contract cu COVID-19”, ne transmite Facebook pe site-ul său. „Cu toate acestea, vom permite afirmația că cineva poate contracta COVID-19 chiar dacă este complet vaccinat.”

Facebook nu citează CDC pe site-ul său. Identifică  organizații ale căror sfaturi sunt luate în considerare, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății sau Națiunile Unite. De asemenea, spune că folosește „autoritățile guvernamentale de sănătate” în stabilirea regulilor privind conținutul COVID-19.

Potrivit e-mailurilor, CDC a fost sursa pentru multe dintre afirmațiile enumerate pe site-ul Facebook.

Pe 8 noiembrie 2021, un oficial CDC a analizat șapte afirmații și le-a desemnat pe toate false. Toate cele șapte sunt în prezent listate ca false de Facebook.

Aceasta include afirmația că vaccinurile COVID-19 modifică sistemul imunitar, ceea ce unii experți spun că este adevărat. Include afirmația că vaccinurile COVID-19 provoaca unele modificari sângelui. Cel puțin un studiu a descoperit că mulți pacienți vaccinați au sânge anormal, în timp ce cheagurile de sânge sunt un efect secundar cunoscut al vaccinului COVID-19.

Facebook „se bazează pe expertiza dumneavoastră” în ceea ce privește anumite efecte secundare, a transmis un oficial Facebook agenției pe 28 octombrie 2021.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading