CDC elimină 24% din decesele copiilor cauzate de COVID-19

by | 19 Mar 2022 | Sănătate

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite a eliminat zeci de mii de decese din lista legată de COVID-19, inclusiv aproape un sfert din decesele de sub 18 ani.

Agenția de sănătate americană a făcut acesta lucru, micsorarea numărului de decese, pe site-ul de prezentare a datelor fără să facă nici un o comunicare  oficială deși este destul de important să anunți că un sfert din decesele din lista de copii nu erau cauzate de Covid-19.

„Datele despre decese au fost ajustate după rezolvarea unei erori de codare. Acest lucru a dus la scăderea numărului de decese în toate categoriile demografice”, spune CDC pe site. Cu alte cuvinte, v-am obligat să vă vaccinați datorită unei erori de codare!

CDC se bazează pe statele americane și alte jurisdicții pentru a raporta decesele cauzate de COVID-19 și recunoaște pe site-ul său că datele nu sunt complete.

Statisticile umflate sunt adesea citate de medici când susțin vaccinarea împotriva COVID-19, Dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, a citat numărul total de decese în noiembrie 2021, în timp ce făcea eforturi pentru ca agenția să recomande vaccinarea tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Înainte de schimbare, in lista CDC erau 1.755 de copii decedați din cauza COVID-19 împreună cu alte 851.000 de persoane cu vârste de peste 18 ani, actualizarea făcând ca numarul să fie redus cu 416 decese în rândul copiilor și peste 71.000 în celelalte categorii, ajungând la un total de puțin sub 780.000.

CDC și-a mai ajustat anterior numărul deceselor, în august 2021, „după identificarea unei discrepanțe de date”.

Actualizarea este o îmbunătățire, dar este cel puțin a treia corecție a acestor date și încă problema nu este rezolvată. Evidențiază doar faptul că oamenii folosesc o sursă de date greșită atunci când discută despre copii și COVID.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading