CDC retrage cererea de autorizare temporară pentru testele PCR anti-covid

by | 26 Jul 2021 | Sănătate

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) a anunțat că, după 31 decembrie 2021, va retrage, de la Food and Drug Administration (FDA) cererea de autorizare temporară pentru testele Real Time RT-PCR folosite pentru diagnosticarea infecției cu COVID-19.

CDC a notificat în avans laboratoarele de testare pentru a avea timp să implementeze una din celelalte metode de testare autorizate de FDA. CDC nu precizează motivele pentru care a decis să nu mai solicite autorizare temporară pentru testele PCR, dar din recomandările făcute laboratoarelor de testare rezultă că aceste teste nu ar fi făcut diferența dintre virusul SARS-CoV-2 și alte virusuri gripale.

„CDC încurajează laboratoarele să ia în calcul adoptarea unei metode multiple care să asigure detectarea și diferențierea SARS-CoV-2 și a virusurilor gripale. O astlfe de metodă  poate asigura testarea atât pentru virusul gripal, cât și pentru SARS-CoV-2 și poate astfel economisi timp și resurse, având în vedere că ne apropiem sezonul gripal.” –  se arată în anunțul CDC (varianta originală aici)

Rezultă că, în opinia CDC, testele PCR care până acum erau considerate cele mai sigure în diagnosticarea infecției COVID-19, pot da rezultate fals pozitive în prezența virusului gripal. În aceste condiții, toate datele oficiale care au raportat numărul de cazuri COVID-19 își pierd relevanța, mai ales în perioada sezonului gripal, când e posibil ca multe dintre infecțiile raportate să fi fost de fapt cazuri de gripă.

Anunțul CDC pune sub semnul întrebării Certificatul verde european pe baza căruia se permite accesul persoanelor în diverse state.

În cazul României, trebuie amintit că, pe baza rezultatului pozitiv la testul PCR mai multe persoane au fost obligate să intre în carantină în unitățile spitalicești, iar persoanele decedate cu acest diagnostic au fost înmormântate în saci de plastic și nu au avut parte de o înmormântarea conform datinilor.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading