CDC: vaccinații infectați cu varianta Delta pot transmite boala la fel ca nevaccinații

by | 29 Jul 2021 | Sănătate

Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite a inversat cursul recomandărilor pentru persoanele vaccinate și recomandă acum purtarea măștii la interior pentru vaccinați în toate zonele țării în care infecțiile cu COVID sunt în creștere. Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a citat date nepublicate din ultimele zile, sugerând că persoanele vaccinate ar putea răspândi varianta Delta la fel de ușor ca persoanele nevaccinate. Toate insistențele jurnaliștilor de a avea acces la aceste date au fost ignorate.

Ne-am întors într-o fază de schimbare constantă a informațiilor și datelor – săptămâna trecută am avut experți care se întrebau dacă ar mai trebui să luăm în considerare cazurile vaccinate și ușor simptomatice sau asimptomatice iar alții punând la îndoială dacă persoanele vaccinate ar putea răspândi cu ușurință virusul.

Dar, așa cum era de așteptat, CDC și-a schimbat tonul despre purtarea măștii marți, recomandând persoanelor vaccinate să reia purtarea măștilor în spații aglomerate din interior. Și, trebuie remarcat, că, în timp ce întrunirile în aer liber sunt încă considerate sigure, unii experți pun acum la îndoială măsurile de respectat cu privire la varianta Delta.

Dr. Eric Feigl-Ding, unul dintre principalii epidemiologi ai lumii, a vorbit despre cazuri de transmitere recente în Australia, în interior dar fără niciun contact strâns. Și un focar de aproximativ 1.000 de participanți din 20.000 la un festival de muzică în aer liber în Utrecht, Olanda confirmă că transmisia pe scară largă a variantei Delta este posibilă în aglomerație.

După cum notează Associated Press, Walensky a citat date în ultimele zile, încă nepublicate, prelevate din 100 de probe de la persoane vaccinate și nevaccinate cu infecții COVID. S-a descoperit că o cantitate de virus din nasul și gâtul persoanelor infectate vaccinate era aproape similară cu cea care a fost găsită la persoanele nevaccinate, confirmând ceea ce unii experți au suspectat: vaccinații infectați cu varianta Delta pot transmite boala la fel ca nevaccinații. Walensky a spus că datele sunt „suficient de importante încât să simțim că trebuie să acționăm”.

Infecțiile la persoanele vaccinate sunt însă mult mai puțin severe decât cele la cei nevaccinați, iar numărul de spitalizări și decese se întâmplă majoritar în rândul celor nevaccinați. Dar aceste noi dovezi de transmitere a virusului sunt suficiente pentru a face vaccinații să se simtă mai puțin siguri cu privire la ceea ce se întâmplă dacă sunt expuși variantei Delta.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading