Ce arată datele: Cu cât rata de vaccinare e mai mare cu atât nr de cazuri e mai mare

by | 18 Nov 2021 | Sănătate

Cum stăm cu incidența cazurilor de COVID-19

Nu mai puțin de 13 județe, aproape o treime din total, au raportat peste 100 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăsește în continuare în Capitală, cu aproape 400 de cazuri noi raportate, departe de vârfurile de circa 3.000 de cazuri de săptămânile trecute. Urmează Brașov cu 171 și Cluj cu 168. Rata de infectare cu noul coronavirus la nivel național a scăzut ușor la 4,36. Trei județe sunt în scenariul verde, cu o rată de sub 3 la mie, iar alte 15 județe în scenariul galben. Cea mai mare incidență la mia de locuitori, la 14 zile, este în județul Arad cu 6,32, urmat de Bihor, Cluj, Brașov, Ilfov, Sibiu. Bucureștiul este în poziția 11 cu 4,76 incidență.

Care este situația vaccinării

Acoperire vaccinală în România:
  • 39% populație generală
  • 44,3 % populație eligibila ( 12+)
  • 46,6% populație adulta (18+)

Pe lângă București, alte trei județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50% iar 2 județe au rata sub 30%, Suceava și Covasna.

Ratele mici de vaccinare se suprapun cu ratele mici de infectare (Suceava, Botosani, Giurgiu, Vrancea, Bacau)

Ratele mari de vaccinare se suprapun cu ratele mari de infectare (Cluj, Sibiu, Constanta, Bucuresti).

Cu cât rata de vaccinare e mai mare cu atât nr de cazuri e mai mare. Explicatia ar fi că vaccinarea nu te scutește de infectare însă intectarea îti oferă imunitate la reinfectare.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading