CEO-ul Pfizer spune să ne vaccinăm anti-Covid anual. Se confirmă “conspirațiile”

by | 28 Aug 2021 | Sănătate

Când s-au exprimat temeri anul trecut că vom fi obligați să ne vaccinăm anual anti-Covid, media aservită politic și decidenții ajutați de Facebook, Google și Twitter au pornit un razboi de interzicere, izolare și demonizare a “adepților teoriei conspirației”. De câte ori oamenii exprimau îngrijorări că restricțiile vor fi ceva obișnuit, că masca nu va dispărea, când se vorbea despre originea virusului, despre tratamente sau obligativitatea vaccinului, toți erau catalogați conspiraționiști. Toate s-au confirmat; aproape, anumite tratamente au fost puse în umbră pentru că apăruse vaccinul și trebuia să ne încolonăm toți fără crâcnire.

Pentru că un coronavirus nu va dispărea de la sine ci va trebui să trăim cu el și să-l facem toți, începe deja să apară ideea că trebuie sa ne vaccinăm anual; iată că acum suntem la doza nr. 3. Deși lumea nu se mai teme demult de boală, decidenții nu pot da cu piciorul la acest control aproape absolut și acest flux nesfârșit de bani care poate fi îndreptat către cine merită pentru consolidarea în continuare a puterii.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a prognozat miercuri că oamenii vor avea nevoie cel mai probabil de administrarea unei doze a vaccinului anti-Covid în fiecare an.

Bourla a făcut declarația în cadrul unui interviu telefonic acordat jurnaliștilor de la Insider, precizând însă că există încă incertitudini legate de acest lucru. Dar CEO-ul Pfizer crede că vaccinările anti-Covid regulate vor fi necesare din cauza posibilității apariției unor noi variante și a scăderii în timp a imunității oferite de vaccinurile anti-Covid.

“Cea mai probabilă situație va fi cea în care va fi necesară revaccinarea anuală, la fel cum este în cazul vaccinului antigripal”, a afirmat Bourla.

Afirmațiile acestuia vin în contextul în care Pfizer a început să transmită Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA) din SUA datele necesare privind administrarea celei de-a treia doze a vaccinului său anti-Covid.

Oficialii americani au declarat mai devreme în cursul lunii august că intenționează să ofere a treia doză începând cu septembrie însă prima dată FDA trebuie să revizuiască și aprobe cererile depuse de fiecare companie.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading