China sugerează că ar putea menține politica „zero COVID” timp de 5 ani

by | 29 Jun 2022 | Sănătate

„În următorii cinci ani, Beijingul va lupta neîncetat pentru normalizarea prevenirii și controlului epidemiei”, a spus un articol publicat de Beijing Daily.

Articolul îl cita pe Cai Qi, secretarul Partidului Comunist Chinez la Beijing și fost primar al orașului, care a adaugat că abordarea „zero COVID” va rămâne în vigoare timp de 5 ani.

După ce povestea a stârnit alarmă, referirea la „cinci ani” a fost eliminată din articol, iar hashtag-ul legat de aceasta a fost cenzurat de gigantul rețelelor sociale Weibo.

„Anunțul de luni și modificarea ulterioară au stârnit furie și confuzie în rândul locuitorilor din Beijing online”, raportează The Guardian.

Deși experții occidentali se îndoiesc de cifrele oficiale care vin din China, Beijingul a susținut ca a avut succes în limitarea deceselor COVID prin aplicarea politicii zero covid pe tot parcursul anului 2021.

Politica zero covid înseamnă că populația din China nu a realizat niciodată imunitatea de turmă, varianta Omicron provocând mai multe cazuri de coronavirus în Shanghai în patru săptămâni decât în ​​ultimii doi ani.

În mai, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sugerat abandonarea acestei politici în China, Beijingul refuzănd să aplice sfatul.

În Shanghai, copiii au fost separați de părinți si puși în unități de carantină, alții rămânând fără tratament de urgență cum ar fi dializa renală.

De ce rămâne Beijingul cu această abordare? Cel mai important motiv este că Xi a investit un capital politic semnificativ în zero COVID, fiind un exemplu strălucitor al modului în care Partidul Comunist oferă o bună guvernare poporului chinez, mai ales acum când președintele în funcție caută să-și asigure un al treilea mandat ca lider chinez la cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist.

Singura modalitate de a impune o politică „zero COVID” este doar prin autoritarism brutal.

Nici noi în România nu ar trebui să-i uităm pe cei care au aplicat aceleași politici idioate în legătură cu Covid-19 iar când mergem la vot să le arătăm că nu suntem proști, fără carte și fară memorie!

Etichete: China | COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading