Cîțu declară război total nevaccinaților: Nu vor mai putea intra în spații închise doar cu test negativ

by | 1 Oct 2021 | Sănătate

Premierul Florin Cîțu, a declarat joi seară, la TVR 1, că accesul în spațiile închise nu va mai fi permis persoanelor doar cu test negativ, precum cei vaccinați sau trecuți prin boală, întrucât există riscul să se îmbolnăvească și să ajungă la ATI, secție care în acest moment este plină în toată țara.

„Nu vor mai putea intra doar cu test negativ pentru că în cazul lor e risc mare să se îmbolnăvească și pot ajunge la ATI. Este o decizie de management al riscului”, a declarat premierul.

Rezultă  din declarația premierului că statul vrea să facă nevaccinaților bine cu forța, ceea ce este total opus față de ce se spunea anterior – că nevaccinații îi pot înbolnavi usor pe alții de aceea e nevoie să fie testați mereu.

Premierul a mai subliniat că masca în aer liber va fi obligatorie în locurile aglomerate, dacă rata de incidență depăşeşte 6 la mia de locuitori.

Cîțu a afirmat că nu se poate lua în calcul în momentul de față intrarea în starea de urgență, pentru că nu poate lua măsuri de restricție pentru persoanele care s-au vaccinat și aceștia nu trebuie să sufere din cauza celor care din diferite motive refuză imunizarea împotriva Covid-19.

„Vă daţi seama că sunt oameni care sunt vaccinaţi – şi sunt deja aproape şase milioane de persoane care sunt vaccinate – e bizar pentru aceste persoane să fie într-o stare de urgenţă, când sunt foarte multe persoane care nu au dorit să se vaccineze şi atunci nu poţi să-i pedepseşti pe unii pentru că unii chiar nu au dorit să se vaccineze. Nu putem să spunem că nu am avut vaccin, am avut vaccin în România, avem vaccin”, a afirmat Cîţu.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading