Consilier pentru vaccinuri pentru guvernul israelian: „Am făcut greșeli”

by | 21 Jan 2022 | Sănătate

Dr. Cyrille Cohen este șeful departamentului de Imunologie la Universitatea Bar Ilan și membru al comitetului consultativ pentru vaccinuri pentru guvernul israelian. Într-un interviu amplu și direct, profesorul a declarat pentru Unherd:

  • Conceptul Green Pass/pașaport pentru vaccin nu mai este relevant în era Omicron și ar trebui eliminat treptat (se așteaptă ca acesta să fie în scurt timp în Israel)
  • El și colegii săi au fost surprinși și dezamăgiți de faptul că vaccinurile nu au împiedicat transmiterea, așa cum au sperat inițial.
  • Cea mai mare greșeală a pandemiei din Israel a fost închiderea școlilor și a educației
  • Infecția pe scară largă este acum o parte inevitabilă a imunității viitoare – altfel cunoscută sub numele de imunitate de turmă
  • Omicron a accelerat pandemia în faza endemică, în care Covid va fi „ca gripa”

Cum afectează Omicron persoanele vaccinate și nevaccinate

Mai ales la Omicron, unde practic nu vedem nicio diferență, există un decalaj foarte mic între persoanele vaccinate și nevaccinate, ambele putându-se infecta cu un virus, mai mult sau mai puțin în același ritm.

Despre știința comportamentală din spatele Green Pass:

De asemenea, trebuie să înțelegeți că Green Pass nu este neapărat – și nu este un secret – nu este neapărat pentru a preveni transmiterea. De asemenea, este pentru a încuraja oamenii să se vaccineze. Și nu vreau să ating aspectele politice ale trecerii verzi. Dar aceasta este o realitate.

Despre riscurile și beneficiile imunității de turmă:

Imunitatea de turmă este o consecință pentru mine. Nu este un obiectiv, nu este un scop. Există o nuanță subțire aici, dacă pot spune, pe care oamenii trebuie să o înțeleagă. Nu le spun oamenilor să meargă și să se infecteze, nu cred că acesta este un model pe care trebuie să-l adoptăm.

Despre închiderea școlilor din Israel:

Există o greșeală, cred că am făcut-o și că îmi pare extrem de rău pentru asta. Am făcut câteva greșeli, dar a fost educație. Pentru mine educația era lucrul de care nu ar fi trebuit să ne atingem. Niciodată niciodată.

Despre accelerarea de la pandemie la endemică:

Cred că va fi ca gripa, cred că vor fi valuri rele și valuri mai bune, cu o imunitate mai bună la nivelul populației, cu vaccinuri mai bune cu tratament mai bun. În acest sens, și sunt extrem de precaut, există posibilitatea ca Omicron să accelereze această tranziție.

Despre mandatele de vaccinare:

Cred că vaccinarea este o alegere personală. Și mereu am spus, cred că așa este. Dar această alegere are unele consecințe. Și aici, există o problemă în societate. Dacă ai peste 50, 60 de ani și spui că nu vreau să mă vaccinez, vei fi și o să pun o întrebare provocatoare, vei fi dispus să renunți la posibilitatea de a fi îngrijit in spital?

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading