Copiii de peste 11 ani din Washington DC se pot vaccina fără acordul părinților și fără informarea acestora

by | 13 Jul 2021 | Sănătate

Consiliul Districtului Columbia a emis Legea „acordului minor pentru vaccinare”  care permite copiilor cu vârsta de minim 11 ani să își exprime consimțământul pentru vaccinare, fără ca părinții lor să fie informați în această privință. Mai mult, actul normativ interzice medicilor, companiilor de asigurări sau administratorilor școlari să divulge părinților orice informație cu privire la vaccinarea copilului.

Astfel medicii, companiile de asigurări sau administratori școlari nu au voie să divulge istoricul de vaccinare al copilului în documentele sau înregistrările la care au acces părinții acestuia. De exemplu, pe facturile emise de firmele de asigurări nu se va mai putea menționa serviciul de vaccinare, chiar dacă acesta este plătit de părinții copilului căruia i-a fost administrată doza de vaccin.

Practic, un medic sau un administrator școlar îl poate determina pe copil să se vaccineze fără a mai fi nevoiți să informeze părinții, deci cu atât mai puțin să obțină acordul acestora.

În această situație părinții nu vor mai putea pot monitoriza și eventual raporta efecte adverse provocate în urma vaccinării. Mai grav e că, în lipsa acestei informări, părinții nu vor putea solicita asistența medicală adecvată în cazul înrăutățirii sănătății copilului în urma vaccinării.

Actul normativ încalcă mai multe legi federale, cum ar fi cea privind consimțământul informat asupra unor proceduri medicale – consimțământ care în cazul copiilor nu poate fi dat decât de către părinții sau tutorii acestora.

Cu toate acestea, în lipsa exprimării unei rezoluții din partea Congresului SUA, legea a fost adoptată tacit și a început să producă efecte juridice.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading