Danemarca: Decizie neașteptată în privința vaccinării în campania de toamnă

by | 16 Sep 2022 | Sănătate

Danemarca a pus capăt vaccinării împotriva COVID-19 pentru majoritatea persoanelor sub 50 de ani, a anunțat Autoritatea Daneză pentru Sănătate. Vaccinarea pentru copiii sub 18 ani deja a fost oprită.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, scopul vaccinurilor este prevenirea îmbolnăvirilor severe, spitalizării și decesului, după cum reiese din anunțul de pe site-ul Autorității Daneze de Sănătate.

„Scopul programului de vaccinare este prevenirea îmbolnăvirilor severe, spitalizării și decesului. Prin urmare, persoanelor cu cel mai mare risc de a se îmbolnăvi grav li se va oferi vaccinarea de rapel. Scopul vaccinării nu este de a preveni infectarea cu covid-19, iar persoanelor sub 50 de ani nu li se oferă, în prezent, vaccinarea de rapel.”, a anunțat Autoritatea Daneză de Sănătate.

Declarația continuă spunând că persoanele sub 50 de ani, în general, nu prezintă un risc ridicat de a se îmbolnăvi grav de COVID.

În plus, se spune în continuare, tinerii cu vârsta sub 50 de ani sunt bine protejați împotriva îmbolnăvirii severe de covid-19, deoarece un număr foarte mare dintre ei au fost deja vaccinați și au fost infectați anterior cu covid-19 și, în consecință, există o imunitate bună printre aceștia.

Conform noilor reglementări, danezii sub 50 de ani vor fi vaccinați numai dacă prezintă un risc ridicat de a se îmbolnăvi grav de COVID-19. Aceasta îi include pe cei cu un sistem imunitar afectat, pe cei care lucrează în domeniul sănătății și pe cei care lucrează cu seniori.

Interdicția vine chiar dacă Danemarca se așteaptă la „un val mare de infectare [Covid]” în următoarele câteva luni, potrivit jurnalistului independent Alex Berenson.

Berenson spune că Danemarca nu a declarat în mod explicit că riscurile vaccinării  mRNA depășesc acum beneficiile lor pentru persoanele sănătoase sub 50 de ani, dar această opinie „este implicită în anunț”.

„Cu alte cuvinte, autoritatea sanitară nu oprește vaccinarea pentru că Covid s-a încheiat. Acum consideră că ar fi mai bine pentru majoritatea oamenilor să ia coronavirus decât să facă mai multe vaccinuri”, a scris el.

Anunțul de acest fel nu este singular.

Marea Britanie a interzis medicilor să administreze vaccinul împotriva COVID-19 copiilor sub 12 ani, spunând că aceștia nu au nevoie de el și că probabil că au deja imunitate naturală.

Guvernul Marii Britanii a lansat, de asemenea, un raport în care afirmă că femeile însărcinate și care alăptează nu ar trebui în niciun caz să primească vaccinul Pfizer COVID, din cauza lipsei de date privind efectul vaccinului asupra sănătății reproductive.

Etichete: COVID-19 | vaccin

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading