Deși vaccinat complet, Colin Powell a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid

by | 19 Oct 2021 | Sănătate

Generalul Colin Powell, fost secretar de stat al SUA și șef de stat major al armatei americane, a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19, anunță pagina sa de Facebook.

Colin Powell avea 84 de ani. Acesta era vaccinat complet împotriva bolii, precizează familia în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

General de 4 stele, Powell… a fost șeful statului major reunit al Statelor Unite în timpul președintelui George H.W. Bush în timpul Războiului din Golf din 1991, când forțele internaționale conduse de americani au expulzat armata irakiană din Kuwait.

Powell, un republican moderat, a servit ulterior ca secretar de stat sub președintele George W. Bush.. În cariera sa, Powell a fost și consilier pe probleme de securitate națională al lui Ronald Reagan.

Powell, fost şef al Statului Major Interarme al armatei americane în timpul preşedinţiei lui Bush tatăl (1989-1993), a fost primul afro-american desemnat în fruntea diplomaţiei americane în anul 2001 sub mandatul lui George W. Bush.

Colin Powell a vizitat de mai multe ori România. Între înaltul oficial american și Corina Crețu, acum europarlamentar, a existat o legătură strânsă ce a devenit publică după ce hackerul Guccifer i-a spart contul de email Corinei Crețu și a dezvăluit corespondența dintre cei doi.

Colin Powell a fost nevoit să ofere clarificări despre relația sa cu Corina Crețu insistând că nu i-a fost necredincios soției sale, Alma. În corespondența pe email, Crețu îl numește pe Powell, originar din Bronx, New York, “dragostea vieții mele” și sugerează o poveste de dragoste mai veche, potrivit presei americane din acea perioadă.

Powell a declarat că a cunoscut-o pe Crețu la începutul anilor 2000, în timp ce era secretar de Stat al fostului președinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al președintelui României Ion Iliescu. El a subliniat că s-au întâlnit personal “o dată sau de două ori”.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading