Dezastrul COVID-zero: China desfășoară armata la Shanghai; părinții sunt separați de copii în carantină

by | 5 Apr 2022 | Sănătate

Dezastrul total al politicii COVID-zero a Chinei a fost expus încă o dată după ce armata a fost dislocată la Shanghai și copiii au fost separați de părinții lor în unități de carantină.

Așa cum s-a tot văzut până acum, nereușind să urmeze calea altor țări prin realizarea de ceva asemănător imunității de turmă, varianta Omicron a COVID a provocat mai multe cazuri de coronavirus în Shanghai în patru săptămâni decât în ​​ultimii doi ani ai întregii pandemii.

Acest lucru a provocat un nou val de carantine care i-a înfuriat pe rezidenți, deoarece sunt forțați din nou să stea închiși, făă contact cu rudele, să se angajeze în cumpărături de panică, sau să rămână fără tratamente medicale.

Situația a determinat Beijingul să trimită peste 2.000 de medici militari în Shanghai pentru a testa întreaga populație de 26 de milioane de oameni.

Cu 8.581 de cazuri asimptomatice și 425 simptomatice de Covid-19 raportate la 3 aprilie, focarul ar fi fost probabil considerat unul relativ nesemnificativ, dacă s-ar fi întâmplat în altă parte; cu toate acestea, așa-numita strategie Covid „dinamică zero” a guvernului chinez necesită măsuri dure, chiar dacă numărul de cazuri este scăzut. Principiile cheie ale politicii sunt testarea, urmărirea și punerea în carantină a tuturor cazurilor pozitive și a contactelor lor apropiate.

Localnicii se plâng, de asemenea, că autoritățile separă copiii de părinții lor în unitățile de carantină COVID.

„Părinții care și-au adus copiii la tratament i-au văzut luați de autorități și au fost mutați în unități oficiale de carantină, lăsând adesea familiile în întuneric cu privire la starea copiilor lor”, raportează Zero Hedge. „Când atât părinții, cât și copilul au fost testați pozitiv, medicii au folosit amenințări pentru a „încuraja” familiile să se conformeze. În unele cazuri, copiii de până la 3 luni au fost separați de mamele lor care alăptează.”

Imaginile unor copii care plâng și care au fost separați de părinți au devenit virale pe rețelele de socializare din China înainte de a fi cenzurate.

Dacă guvernele occidentale ar fi continuat pe același curs pe care l-au urmat de la începutul pandemiei, și anume carantinarea oamenilor sănătoși și urmărirea unei politici dezastruoase care a evitat complet imunitatea de turmă, am fi în aceeași situație ca și China în acest moment.

Etichete: China | COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading