Doar o cincime dintre pacienții Covid noi din Anglia sunt internați din cauza virusului

by | 30 Dec 2021 | Sănătate

Pentru că Arafat ține ascunse cifrele detaliate ale infectărilor, spitalizărilor și comorbidităților, încercăm să ne facem o idee studiind constant informațiile care ne vin din alte țări. De departe, cele mai amănunțite vin din Marea Britanie, poate și pentru că a scăpat de jugul birocrațic al UE.

Doar o cincime din creșterea săptămânală a pacienților internați cu Covid în spitalele engleze a fost cauzată de persoanele internate în spital din cauza virusului, sugerează cifrele, conform The Telegraph.

Cele mai actualizate date arată că, pe 21 decembrie, în spitalele engelzești erau 6.245 de paturi ocupate de pacienți cu coronavirus – o creștere cu 259 de pacienți față de săptămâna precedentă.

Dar, în cadrul acestei creșteri, doar 45 de pacienți au fost internați din cauza virusului, restul de 214 fiind internați în spital pentru alte afecțiuni, dar fiind și testați pozitivi – așa-numitele internări „covid accidentale”.

Criticii datelor spun că este greșit să se includă cifre incidentale în actualizările zilnice ale internărilor și ale totalului pacienților, deoarece acestea pot include pe cineva cu un picior rupt care tocmai a fost testat pozitiv la internare, dar poate fi complet asimptomatică.

Proporția creșterii numărului de pacienți internați cu Covid determinată de cazuri reale de Covid:

Prevalența tot mai mare a Omicronului în comunitate înseamnă, de asemenea, că există mult mai mulți oameni susceptibili de a fi testați pozitiv la intrarea în spital, comparativ cu valurile anterioare.

Cifrele pacienților internați în spital și Terapie Intensiva sunt stabile din noiembrie de când valul Omicron bate recorduri de infectări zi de zi.

Dr Raghib Ali, consultant în medicină acută la Spitalele Universității din Oxford, a declarat:

“Cu siguranță există o proporție mai mică de oameni care ajung cu pneumonie Covid la terapie intensivă.

Probabil că jumătate din cazurile pe care le-am văzut sunt incidentale. Aveți cazuri complet întâmplătoare, cineva care vine cu un picior rupt, care a dat și el pozitiv la Covid, apoi o a treia categorie de persoane în vârstă care au comorbidități. Poate că au avut o cădere sau o durere în piept și, de asemenea, au testat pozitiv și nu este clar dacă virusul are vreun fel de impact”

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading