Experții norvegieni spun că Omicron ar putea oferi „cel mai bun scenariu” de „imunitate naturală”

by | 13 Dec 2021 | Sănătate

Experții în COVID-19 din Norvegia spun că varianta Omicron fiind foarte transmisibilă, dar „mai ușoară” s-ar putea dovedi a fi „cel mai bun scenariu”, deoarece ar stimula „imunitatea naturală” și ar aduce sfârșitul pandemiei mai aproape.

Epidemiologul de stat al țării, Frode Forland, răspundea la știrile despre cel mai mare focar de Omicron din afara Africii de Sud, care a avut loc la o petrecere de Crăciun din Oslo.

„Până la 120 de persoane care au participat la Louise Restaurant and Bar în noaptea de 26 noiembrie au fost acum testate pozitiv pentru coronavirus, aproximativ jumătate dintre acestea au fost pozitive pentru omicron, iar 13 dintre cei s-au dovedit a avea varianta în secvențiere”, relatează. Telegraful.

Medicul de boli infecțioase din Oslo, Tine Ravlo, a dezvăluit: „Au simptome precum febră, tuse, dureri de cap, dureri musculare, oboseală, dar deocamdată niciunul dintre ei nu s-a îmbolnăvit grav și niciunul nu a fost tratat în spital”.

Aceasta este o veste pozitivă, potrivit lui Forland, deoarece indică clar că varianta „ar fi atât foarte ușoară, cât și foarte transmisibilă”.

„Aceasta este speranța. Acesta este cel mai bun scenariu pe care îl putem avea”, a spus el. „Că devine importantă, majoritatea oamenilor o vor lua și vor primi o imunitate naturală.”

„S-ar putea ca acum să se fi replicat și mutat de atâtea ori, încât aceasta este poziția optimă din punctul de vedere al virusului, pentru a se răspândi pe scară largă și a nu ucide gazdele”, a adăugat Forland.

„Asta am văzut în prealabil cu alte boli. Și, desigur, apoi intră într-o fază mai degrabă endemică”, a conchis el.

Poziția experților din Norvegia este reflectată de CEO-ul celei mai mari rețele private de asistență medicală din Africa de Sud, care a afirmat că varianta Omicron este „atât de ușoară” încât „ar putea semnala sfârșitul COVID-19”.

Potrivit lui Richard Friedland, directorul executiv al Netcare Ltd., varianta Omicron este „foarte contagioasă, dar nu provoacă boli severe. Așa s-a întâmplat cu gripa spaniolă.”

„Așa că, de fapt, cred că există un motiv de claritate aici și acest lucru poate semnala sfârșitul Covid-19”, a adăugat el.

Așteptați-vă ca mass-media corporativă, care se bazează pe cheltuieli publicitare gigantice de la Big Pharma și pe evaluări ridicate de la prelungirea temerilor legate de COVID, să ignore complet toate aceste constatări.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading