FDA minte când spune că nu a interzis ivermectina ci era doar o recomandare

by | 24 Nov 2022 | Fact-Check, Sănătate

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a petrecut cea mai mare parte a anului 2021 calomniind ivermectina ca mijloc de tratare sau prevenire a COVID-19, un medicament certificat de agenție cu decenii în urmă și care a câștigat un Premiu Nobel în 2015 pentru tratamentul infecțiilor parazitare. Ivermectina este un medicament antiparazitar utilizat atât în medicina veterinară cât și în medicina umană.

În ciuda istoricului său îndelungat de siguranță, declarațiile FDA despre medicamentul pentru utilizarea COVID-19 au fost negative, agenția ironizând utilizatorii cu postări pe rețelele de socializare.

“Nu sunteți un cal. Nu sunteți o vacă. Serios, voi toți. Opriți-o”, a spus FDA despre medicament, care vine și în diferite forme aprobate pentru utilizare ca medicament antiparazitar pentru animale.

Nu ești un cal. Nu ești o vacă. Serios. Încetează.

În ciuda avertismentelor guvernului, unele studii au arătat că medicamentul este un tratament și profilaxie promițătoare pentru COVID-19, iar medicii din întreaga țară l-au prescris pentru utilizare off-label (pentru alte scopuri decât a fost recomandat)  în timpul pandemiei. De altfel a a fost utilizat în Africa, India împotriva COVID-19 până să fie complet demonizat la nivel internațional. El ar fi fost, dacă se oferea șansa unei cercetări serioase, cea mai ieftină (câțiva dolari) și la îndemână soluție pentru combaterea virusului.

FDA a declarat pe site-ul său că medicamentul nu este aprobat pentru COVID-19 deci nu se poate utiliza în acest scop, Așa cum puteți vedea singuri din screenshot-ul următor:

“FDA nu a autorizat sau aprobat ivermectina pentru utilizare în prevenirea sau tratarea COVID-19 la oameni sau animale. Ivermectina este aprobată pentru uz uman pentru a trata infecțiile cauzate de unii viermi paraziți și păduchi de cap și afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea.”

Poziția FDA a pus în mișcare un obstacol după altul, deoarece Asociația Medicală Americană, Societatea Americană a Farmaciştilor din Sisteme de Sănătate și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor – CDC s-au aliat, de asemenea, în opoziție cu ivermectina pentru utilizarea COVID-19. Chiar dacă un pacient avea o rețetă pentru el, farmaciile au început să refuze să o completeze.

Medicii iau atitudine

În luna octombrie 2022, trei medici, care au fost pedepsiți disciplinar pentru prescrierea medicamentului, au dat în judecată FDA pentru interferența în luarea deciziilor.

Într-o audiere a acestui proces din 1 noiembrie în instanța federală, guvernul a susținut că declarațiile erau doar recomandări.

„Declarațiile citate nu erau directive. Nu erau obligatorii. Erau recomandări. Au spus ce ar trebui să facă părțile. Au spus, de exemplu, de ce nu ar trebui să luați ivermectină pentru a trata COVID-19. Nu au spus că este să nu faceți și că nu trebuie să o faceți. Nu au spus că este interzis sau ilegal. De asemenea, nu au spus că medicii nu pot prescrie ivermectină”, ​​a declarat unul dintre avocații guvernului, Isaac Belfer, potrivit The Epoch Times.

Jared Kelson, un avocat care îi reprezintă pe reclamanți, a declarat instanței în timpul ședinței că acea afirmație informală „nu explică limbajul pe care l-au folosit de fapt: „Încetați. Opriți-vă cu ivermectina.”

Dar cum rezultă din declarațiile expuse pe site-ul FDA, medicamentul nu este aprobat pentru COVID, nu poate fi recomandat de medici, fiind chiar interzis prin protocoalele de tratament aprobate iar asigurătorii medicali nu decontează acest tratament.

Unul dintre reclamanții din acest caz este dr. Paul Marik, care a început să utilizeze ivermectina în protocolul său de tratament COVID-19 la începutul lui 2020, în timp ce era șef de medicină pulmonară la Eastern Virginia Medical School și director al unității de terapie intensivă de la Spitalul General Sentara Norfolk deci e un specialis căruia nu i se poate reproșa că este habarnist.

După deciziile FDA, lui Marik i s-a spus să elimine protocolul de pe serverele școlii, în timp ce Soitalul Sentara a emis un memorandum către spitale prin care le spunea să nu mai folosească ivermectină împotriva COVID-19, cu o citare către hotărârea FDA.

Marik a fost forțat să demisioneze din funcțiile sale pentru că nu putea prescrie ivermectină din cauza declarațiilor FDA, susține procesul.

Guvernul a luat măsuri pentru a respinge plângerea, afirmând că reclamanții nu au dreptate, deoarece FDA nu are legătură cu situația. În timpul audierii recente guvernul a spus că FDA nu poate fi acuzată pentru daune.

„De asemenea, reclamanții nu au arătat că vreuna dintre daunele lor pretinse sunt destul de urmăribile în declarațiile inculpaților, deoarece au fost cauzate de comportamentul unei terțe părți independente”, a spus Belfer, avocatul guvernului.

Belfer a remarcat că paginile FDA spun că oamenii pot folosi ivermectina dacă furnizorul lor de asistență medicală le prescrie, a argumentat că declarațiile „nu au obligat publicul sau FDA, nu au făcut referire la nicio regulă de fond și nu au stabilit politica agenției” și a spus că FDA și-ar putea schimba poziția în viitor dacă devin disponibile noi date.

„De asemenea, nu au consecințe juridice pentru nimeni, ci pur și simplu oferă recomandări neobligatorii consumatorilor”, a spus el.

Kelson, avocatul acuzării nu a fost de acord.

„Dacă guvernul va eticheta ivermectina drept un medicament pentru cai sau un deparazitant pentru cai și va promova ideea că este numai pentru animale, atunci corelația naturală este că medicii care o prescriu sunt medici de cai sau șarlatani, ceea ce s-a întâmplat.” el a spus. „Este un prejudiciu suficient pentru a ajunge în instanță”, a spus el. (The Epoch Times)

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading