Fostul șef al Grupului de lucru pentru vaccinuri: Vaccinurile nu au fost concepute pentru a pune capăt transmiterii

by | 15 Dec 2021 | Sănătate

Fostul șef al Grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie a criticat guvernul pentru că și-a concentrat resursele pe vaccinarea tinerilor sănătoși cu a treia doză  neglijând îngrijirea unui număr imens de persoane în vârstă care suferă de boli grave precum cancerul și diabetul.

Guvernul britanic s-a angajat într-o campanie ambițioasă de a vaccina cu doza a treia  întreaga populație adultă până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru a evita amenințarea reprezentată de Omicron, în ciuda dovezilor larg răspândite că varianta provoacă doar boli „ușoare”.

Acest lucru implică o devotament uriașă a resurselor NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) pentru a oferi un milion de doze pe zi, ceea ce va însemna inevitabil că persoanele grav bolnave nu vor avea parte de tratamente.

Fostul șef al grupului de lucru pentru vaccinuri, Clive Dix, afirmă că este ridicol să îi neglijezi pe cei care au nevoie urgent de tratament, pur și simplu, pentru ca un număr mare de persoane sănătoase de douăzeci și ceva de ani să poată primi o a treia doză de vaccin.

„Având în vedere că oamenii tineri și sănătoși nu numai că au șanse foarte scăzute de a suferi sever  de Covid, ci și au deja o imunitate substanțială împotriva bolilor datorită primelor două doze, nu văd cât de important este vaccinarea cu a treia doză, în loc să ne concentrăm asupra celor mai vulnerabili și să eliminăm acumularea de pacienți cu boli cronice, cum ar fi cei cu hipertensiune arterială, diabet sau chiar cancer”, a scris Dix.

Într-o recunoaștere destul de grăitoare, Dix a recunoscut, de asemenea, că „Vaccinurile nu vor opri răspândirea virusului pe termen scurt sau mediu” și nu au fost concepute astfel.

„Mi-e teamă că vaccinurile nu vor opri răspândirea virusului pe termen scurt sau mediu – dar asta nu este un dezastru”, a scris Dix. „Într-adevăr, vaccinurile nu au fost concepute pentru a pune capăt transmiterii. Mi-a fost evident la momentul în care am ajutat la achiziționarea de doze, în calitate de președinte interimar al Grupului de lucru pentru vaccinuri, că intenția era de a împiedica oamenii să se îmbolnăvească grav sau să moară.”

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading