Frică de Musk? Bill Gates angajează 3.000 de „verificatori de fapte” împotriva „dezinformării” vaccinării

by | 15 Dec 2022 | Sănătate

Împreună cu 3.000 de angajați, miliardarul și fanaticul vaccinării Bill Gates vrea să lupte pe viitor cu „dezinformarea” vaccinarii în rețelele sociale. De asemenea, îl critică aspru pe noul proprietar de Twitter, Elon Musk.

Dacă discutați în viitor despre vaccinuri în grupurile de Facebook sau pe Twitter s-ar putea să întâlniți o entitate plătită de Bill Gates, dedicată luptei „dezinformarii despre vaccinare”. Se presupune că acești angajați “vor împrăștia mesaje” și „vor ajuta la răspândirea informațiilor corecte despre vaccin” , relatează postul de televiziune american CNBC . Gates vrea ca rețelele sociale să fie un loc cu „mesaje bune” de la „oameni de încredere din comunitate, cum ar fi liderii politici și etnici”.

Declarațiile din partea lui Gates au venit când a fost întrebat despre achiziția Twitter de către Elon Musk, despre viitorul libertății de exprimare precum și de exprimarea pe platforma de socializare. La urma urmei fondatorul Tesla a anunțat că vrea să pună capăt cenzurii postărilor critice de pe Twitter. Fondatorul Microsoft, pe de altă parte, pledează pentru măsuri extinse de cenzură, mai ales când vine vorba de chestiuni în care se consideră (în mod greșit) autoritatea morală (sau medicală) supremă.

Unul dintre motivele pentru care Gates crede că Musk ar putea înrăutăți Twitter este poziția CEO-ului SpaceX cu privire la libertatea de exprimare. „Ce părere are despre ceva [pe Twitter] care spune „vaccinurile ucid oamenii” sau „Bill Gates urmărește oamenii?” a întrebat Gates.

Gates consideră că platformele de social media trebuie să joace un rol în prevenirea răspândirii dezinformării. „Avem o problemă de leadership și o problemă de platformă”. În plus, miliardarul a subliniat: „Pentru ca aceste platforme să răspândească adevărul și nu lucruri nebunești, este nevoie de o invenție reală”, ceea ce înseamnă mai multă „inteligență artificială” și probabil mult mai multă cenzură.

Pentru oameni precum Bill Gates, cenzura punctelor de vedere și opiniilor nedorite este mai ușoară decât un discurs adecvat, în care toate părțile își prezintă punctele de vedere, faptele și dovezile și apoi dezbat pe această bază. În schimb, se bazează pe așa-zișii „verificatori de fapte”, care la rândul lor, își prezintă doar opiniile (și le vând ca „adevăr”) și apoi „degradează” articolele cu opinii și declarații contrare. Deci întrebarea care se pune este: acești indivizi vor acționa ca simpli „influensări” – sau mai degrabă ca „verificatori de fapte” autorizați să cenzureze?

Etichete: Bill Gates

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading