Grecia va oferi a treia doză de vaccin, în timp ce mii de lucrători medicali au fost suspendați

by | 8 Sep 2021 | Sănătate

Începând cu 14 septembrie, cetățenii greci vor putea primi a treia doză de vaccin COVID-19, au anunțat luni autoritățile sanitare. Între timp, guvernul a decis să impună amenzi grele după ce a fost dezvăluit un scandal de mii de certificate de vaccinare false.

După Franța, Grecia a decis să meargă mai departe cu doza de rapel care va viza inițial persoanele care locuiesc în case de îngrijire medicală și persoanele cu vârsta peste 60 de ani. De asemenea, se va concentra asupra persoanelor cu risc crescut din cauza bolilor care nu creează imunitate, cum ar fi pacienții cu cancer.

Potrivit ECDC, 64,2% din populația greacă a fost complet vaccinată, în timp ce 67% au primit prima doză.

Săptămâna trecută, a intrat în vigoare măsura care prevedea suspendarea din muncă pentru personalul sanitar nevaccinat, ceea ce a dus la suspendarea a 10.000 de personal medical din muncă.

Măsura a provocat lipsuri severe de personal în sectorul sănătății publice, iar noul ministru al Sănătății Thanos Plevris a semnat luni un amendament care le permite să se întoarcă la locul de muncă dacă primesc cel puțin o primă doză de vaccin.

Între timp, un scandal al certificatelor false de vaccinare a ridicat probleme în Atena.

În special, s-a dezvăluit că un mic sat cu 6.000 de locuitori din nordul Greciei a administrat 40.000 de doze. Guvernul a decis să impună amenzi de 5.000 de euro pentru cei implicați în furnizarea de certificate false.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading