Ignorând apelul OMS, mai multe țări au anunțat deja că vor administra a treia doză de vaccin

by | 9 Aug 2021 | Sănătate

Germania, Franța și Israel vor continua cu planurile de administrare celei de-a treia doză de vaccin COVID-19, ignorând apelul Organizației Mondiale a Sănătății de a opri administrarea până când mai multe persoane vor fi vaccinate în întreaga lume.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța lucrează la lansarea admistrării celei de-a treia doze pentru vârstnici și vulnerabili, din septembrie.

Germania intenționează să ofere rapel pacienților imunocompromiși, persoanelor în vârstă și rezidenților căminelor de îngrijire medicală din septembrie, a declarat ministerul sănătății.

Într-o declarație, premierul israelian Naftali Bennett a cerut cetățenilor în vârstă să facă o a treia doză după ce guvernul a început luna trecută o campanie de administrare a dozelor de rapel.

„Oricine are peste 60 de ani și încă nu a primit a treia doză de vaccin, este de șase ori mai susceptibil la boli severe și – ferit de cer – moarte”, a spus Bennett.

Într-o discuție online cu publicul și jurnaliștii, Bennett a declarat că efortul Israelului de a administra a treia doză de vaccin Pfizer / BioNTech persoanelor peste 60 de ani ar oferi informații vitale lumii cu privire la combaterea variantei Delta.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut miercuri (4 august) oprirea booster-elor până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie, declarând că este inacceptabil ca țările bogate să utilizeze mai mult din oferta globală de vaccin.

„Înțeleg preocuparea tuturor guvernelor de a-și proteja oamenii de varianta Delta. Dar nu putem accepta că există țări care au folosit deja cea mai mare parte a ofertei globale de vaccinuri folosind chiar mai mult din aceasta ”, a spus Tedros.

Germania a respins acuzațiile, spunând că va dona și cel puțin 30 de milioane de doze de vaccin țărilor mai sărace.

“Vrem să oferim grupurilor vulnerabile din Germania o a treia vaccinare preventivă și, în același timp, să sprijinim vaccinarea a cât mai multor oameni din lume”, a spus ministerul sănătății.

În urma comentariilor lui Tedros, Casa Albă a declarat miercuri că este pregătită să ofere doze de rapel, dacă este necesar, sugerând că nu va lua în seamă nici apelul OMS.

Pfizer a spus că dozele cu numarul 3 sunt cel mai probabil necesare din cauza răspunsurilor în scădere ale anticorpilor, în special după șase luni.

Autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din SUA au spus că sunt necesare mai multe dovezi științifice pentru a fi necesare anumite stimulatoare, dar au indicat că cred că ar putea fi necesară o a treia doză pentru persoanele cu sisteme imune compromise.

Guvernul Macron încearcă să intensifice programul de vaccinare al Franței, deoarece țara se confruntă cu un al patrulea val al virusului și demonstrații de stradă, ca protest împotriva politicilor guvernamentale COVID.

Franța și Germania au administrat până acum cel puțin o doză de vaccin COVID-19 la 64,5% și 62% din populațiile respective, cu 49% dintre francezi și 53% dintre germani complet vaccinați.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading