În Anglia decesele în exces sunt în creștere – dar nu din cauza Covid

by | 7 Jul 2022 | Sănătate

Mai multe persoane decât de obicei mor în fiecare săptămână în Anglia și Țara Galilor, iar Covid nu este vinovat pentru majoritatea deceselor, arată noile cifre.

Cele mai recente date de la Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că au existat 1.540 de decese în exces în săptămâna încheiată pe 24 iunie, dar doar aproximativ 10% au fost cauzate de coronavirus.

Experții în sănătate au cerut o investigație urgentă a ceea ce se află în spatele mortalității în exces, cu temeri că răspunsul este de la pandemie, lipsa accesului la asistență medicală și chiar costul vieții ar putea fi de vină.

Înainte de sfârșitul lunii martie, decesele în Anglia și Țara Galilor au fost mai mici decât de obicei în acest an, în ciuda sutelor de oameni care au murit din cauza Covid. Cu toate acestea, în ultimele trei luni, situația s-a inversat, numărul total de decese este în creștere, chiar dacă decesele Covid au scăzut.

Profesorul Paul Hunter, profesor de medicină, la Universitatea din East Anglia, a spus că o parte din exces ar putea fi persoane a căror sănătate a fost slăbită de Covid. Infecția crește riscul de accident vascular cerebral și atacuri de cord. Dar el a avertizat că ar putea fi în joc și alți factori mai complexi.

„Unele s-ar putea datora și altor efecte ale pandemiei, cum ar fi probleme de acces la asistență medicală, trimiteri întârziate pentru tratament, lucruri legate de restricțiile în care am trăit”, a spus el.

„Cred că realitatea va fi destul de complexă, dar este ceva de care trebuie să fim conștienți și să încercăm să înțelegem.”

Dr. Charles Levinson, directorul executiv al companiei private de medicină generală DoctorCall, a cerut o anchetă guvernamentală cu privire la ceea ce provoacă atât de multe decese acasă.

ONS a raportat 752 de decese în exces la domiciliu în ultima săptămână, cu 30% mai mult decât de obicei, mai mult decât spitale și case de îngrijire la un loc.

„Tocmai de aceea este necesară o investigație guvernamentală adecvată”, a spus el. „Aceasta nu este de la lipsa de personal din spitale… Nu înțeleg cum nu se discută în mod corespunzător acest lucru.”

Dr. Levinson a adăugat: „Motivele din spatele acestor cifre îngrozitoare sunt complicate și niciunul dintre noi nu le înțelege pe deplin, așa că tocmai de aceea ar trebui să existe o anchetă urgentă și cuprinzătoare a guvernului.

„Dacă este ceva, situația pare să se înrăutățească. Având în vedere concentrarea asupra unui virus de mai bine de doi ani, solicitarea de răspunsuri de la Guvern cu privire la mii și mii de decese în exces non-Covid este pe deplin rezonabilă”.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading