În Marea Britanie se face apel pentru anchetarea creșterii numărului de decese la tinerii vaccinați

by | 17 Feb 2022 | Sănătate

Un grup de medici, oameni de știință, economiști, psihologi și alți experți din Marea Britanie au cerut o investigație imediată asupra ratei mortalității, în creștere, în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 19 ani.

Organizația HART, înființată pentru a împărtăși preocupările cu privire la recomandările și îndrumările legate de pandemia COVID-19, a scris guvernului britanic cu privire la creșterea numărului de decese la bărbații tineri.

Pentru HART, îngrijorarea este că această perioadă coincide cu lansarea vaccinurilor la această grupă de vârstă, despre care se știe că prezintă un risc crescut de miocardită (inflamație a inimii), mai ales după a doua doză.

Oficiul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie, a confirmat că a existat o creștere a ratei deceselor la adolescenți de sex masculin în ultimele opt luni, comparativ cu aceeași perioadă a anilor 2015 – 2019. Au existat cel puțin 65 de decese suplimentare în Anglia și Țara Galilor, deși cifra poate fi mai mare din cauza întârzierilor de raportate a medicilor legiști.

În septembrie, JCVI (Comitetul mixt pentru Vaccinare și Imunizare) a refuzat să recomande ca vaccinurile COVID-19 să fie administrate copiilor sănătoși cu vârsta între 12 și 15 ani, deoarece raportul dintre beneficii și riscuri a fost marginal, riscul de îmbolnăvire gravă sau deces fiind foarte scăzut pentru copii. Recomandarea JCVI de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani a fost facuta doar pentru cei care fac parte din grupuri de risc.

Vaccinul COVID-19 Pfizer/BioNTech este în prezent vaccinul preferat pentru grupa de vârstă sub 18 ani în programul de vaccinare din Regatul Unit.

Purtătorul de cuvânt al HART, dr. Clare Craig, a declarat: „Am avut, evident, o problemă reală în 2020, cu decesele în exces la bătrâni, apoi s-a schimbat la cei tineri”. „Chestia cu orice deces în exces este că, dacă cauți o nouă cauză a persoanelor de 85 de ani care mor, atunci ar fi greu de găsit în cifra totală a deceselor, deoarece există o mulțime de decese. Dacă te uiți la grupul de persoane mai tinere, este mult mai ușor, deoarece tinerii nu mor foarte mult”, a spus ea.

Ea a spus că nu dorește să sugereze că creșterea observată a mortalității dovedește că vaccinurile COVID-19 provoacă moartea, fie prin miocardită sau prin alt mecanism, dar o conexiune nu poate fi exclusă. Acesta este motivul pentru care solicită autorităților să investigheze.

Craig a spus că miocardita, inflamația inimii, despre care se spune ca este o problemă ușoară, este foarte dificil de diagnosticat. Pentru a face acest lucru, personalul medical trebuie să efectueze un ECG care urmărește bătăile inimii, teste de sânge sau scanări RMN cardiace (dacă există un scaner de specialitate). Testul final, care se face astfel în circumstanțe excepționale, este o biopsie atunci când se prelevează o probă de țesut.

„Nu spui că este ușoară, că este banală, nu respingi pur și simplu acest tip de boală”, a spus ea. Dar dacă creșterea numărului de decese s-ar putea datora la altceva, cum ar fi sinuciderea sau consumul de droguri?

„Barbații cu vârste între 15 și 19 ani mor mai mult decât femeile. Asta pentru că își asumă mai multe riscuri, este ceva care ar fi putut cauza o diferență”,

a afirmat dr. Clare Craig.

„Decesele din cauze nenaturale, în care un medic a considerat că ar fi putut fi implicată vaccinarea, ar trebui raportate medicului legist, ca și în cazul tuturor deceselor care implică vreun medicament”,

a spus ea.

Craig a adăugat că, în ciuda monitorizării bune a sănătății publice în Marea Britanie, există o „gaură strălucitoare” în care nimeni nu se uită, nimeni nu cercetează aceste decese.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că vaccinurile COVID-19 au fost găsite a fi sigure și eficiente de către experții de la MHRA și că a primit o copie a scrisorii HART și va răspunde în timp util.

El a adăugat că a existat un număr de raportări pentru miocardită și pericardită la tineri sub 18 ani atât în Marea Britanie, cât și la nivel internațional. Acesta este un risc potențial recunoscut al vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech și vaccinului COVID-19 Moderna, iar MHRA monitorizează îndeaproape aceste evenimente.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading